Apie 20 val. į Lavoriškių kelio postą vilkiku „Volvo“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo į Lietuvą vežantis buitinę techniką: šaldytuvus, mikrobangų krosneles, dulkių siurblius ir pan. Tačiau muitinės pareigūnai, patikrinę mašiną rentgeno kontrolės sistema, puspriekabėje pastebėjo ir kitokio pobūdžio krovinį – puspriekabės gilumoje aptiktos dėžės su cigarečių kontrabanda.

Iš viso mašinoje rasta 400 dėžių (200 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 708 tūkst. eurų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Kontrabanda, vilkikas ir krovinys sulaikyti, sulaikytas ir vairuotojas, kuris vėliau Vilniaus apylinkės teismo sprendimu suimtas dviem savaitėms.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)