Savo motinos galimybių pasą „Akropolio“ apsaugininkams pateikusi 18-metė buvo sulaikyta ir perduota policijai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 302 str. 1 d. Tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Tą pačią dieną, rugsėjo 26 d., panašus atvejis užfiksuotas ir Alytuje. Naujojoje g. esančiame prekybos centre „Iki“ apsaugos darbuotoja sulaikė girtą (1,91 prom.) vyrą (g. 1967 m.), kuris pateikė kito asmens galimybių pasą.

Jis pateikė popierinį galimybių pasą, tačiau apsaugininkei sukėlė įtarimų gimimo data (vėliau paaiškėjo, kad amžiaus skirtumas nedidelis – vyras pateikė 4 metais jaunesnio žmogaus dokumentą). Paprašius parodyti asmens dokumentą, vyriškis pareiškė, kad jo neturi, todėl buvo sulaikytas ir perduotas policijai.

Jis atsisakė paaiškinti, kokiu būdu gavo svetimą galimybių pasą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (928)