Galiausiai pavyko išsiaiškinti, kad aerodrome vyksta Lietuvos policijos mokyklos mokymai.

„Kažką labai gaudo Veiverių gatvėje, S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Pačiame oro uoste gal pusę valandos vaikėsi su švyturėliais ir garsiakalbiais. Toliau bėga, suka ratus ir nestoja, o policija iš paskos pro garsiakalbį rėkia, kad stotų“, – apie 9.30 val. stebėjosi skaitytoja.

Jos vertinimu, persekiojamas automobilis galėjo būti „Volkswagen Sharan“, šio vairuotojui iš policijos ekipažo vis griaudėjo nurodymas „stojam, stojam“. Vaizdo įraše matyti bent du policijos automobiliai, autobusas, kelios kitos transporto priemonės, būrelis žmonių.

Tiesa, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtoja ankstyvą popietę portalui nurodė, kad jokio iškvietimo Veiverių gatvėje, Europos prospekte negauta, pareigūnai neturėjo duomenų apie aerodrome fiksuotą įvykį.

Sujudimo priežasties negalėjo įvardyti ir Lietuvos aviacijos muziejus – bendruoju informacijos telefonu atsiliepęs vyras sakė, kad aerodromas ir muziejus yra „dvi atskiros respublikos“, o muziejaus darbuotojai apie specialiųjų tarnybų reikalus nieko nežino.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo vadovas Justas Limanauskas, galų gale pasiaiškino, kad Aleksote vyksta Lietuvos policijos mokyklos mokymai ir patikino jokios nelaimės nenutikus. Mokymus baigti numatyta sekmadienį.

Šią informaciją „Kas vyksta Kaune“ patvirtino Kauno apskrities VPK atstovė žiniasklaidai Odeta Vaitkevičienė.

Vaizdo įrašą iš pratybų ir daugiau naujienų iš Kauno rasite čia.