Šiaulių apskrities gyventojai teks atsakyti dėl melagingo pranešimo apie nebūtą išžaginimą. Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo prokurorė Eglė Veliulienė kreipėsi į teismą su pareiškimu užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokurorė prašo merginą pripažinti kalta ir siūlo jai skirti 2 000 eurų baudą, praneša prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje dėl įtariamo išžaginimo buvo pradėtas šių metų liepos mėnesį. Jauna mergina, atvykusi į policijos komisariatą, pranešė, kad ją Šiaulių mieste išžagino nepažįstamas vyras.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad mergina pareigūnams pamelavo.

Nors mergina buvo pareigūnų įspėta dėl atsakomybės už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą, ji vis tiek sukūrė netikrą istoriją, kuri dabar ją verčia gailėtis ir gėdytis tokio savo netinkamo poelgio.

Paaiškėjo, kad iš tiesų lytiniai santykiai tą vakarą su pažįstamu vaikinu įvyko laisva valia ir su merginos sutikimu.

Prokurorė, įvertinusi, kad ikiteisminio tyrimo metu mergina pripažino savo kaltę, gailėjosi ir neprieštaravo, kad procesas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, prašo Šiaulių apylinkės teismo jai paskirti 40 MGL (2 000 Eur) baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)