VSAT praneša, kad penktadienį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Lazdijų rajono Tarnaukos kaimo ribose, kelyje Lazdijai – Seinai, tikrino iš Lietuvos į Lenkiją vykusį automobilį „Volvo XC90“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 43-ejų Vilniaus gyventojas.

Automobilio ir vairuotojo dokumentus tikrinę VSAT pareigūnai jau turėjo duomenų, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės. „Volvo XC90“ nuspręsta patikrinti Kalvarijos užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus 2007 m. laidos automobilio patikrinimą paaiškėjo, kad jo galinėse durelėse ir po priekinėmis sėdynėmis yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 3400 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“, „5 Minsk Superslims“, „Minsk Capital“, „Minsk City“, „NZ Gold”, „NZ Black“ ir „Queen Menthol“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vilniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vairuotojas po apklausos buvo paleistas. Jam skirtos kardomosios priemonės dokumentų poėmis ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Automobilis ir cigaretės saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)