Tiek Tauragės rajone į sodybą paauglius įsileidusi moteris, tiek vakarėlyje dalyvavę paaugliai sakė pirmą kartą susidūrę su tokiu žiauriu smurtu akis į akį. Liudininkai tikino, kad niekas nė akimirkos nesuabejojo, kad nusikaltimą padarė Mantas I.

Pirmadienį liudytojų apklausa teisme pratęsta. Dauguma atėjusių nedaugžodžiavo, tačiau vieningai pritarė, kad visi matė tą patį.

„Nieko naujo nepapasakosime. Visi matėme tą patį. Nenoriu apie tai kalbėti“, – sakė liudyti ruošęsis jaunuolis.

Prokuroras Aurelijus Stanislovaitis dar penktadienį teismui pateikė prašymą ištirti kaltinamojo Manto I. psichinę būklę. Jaunas vyras, anot prokuroro, sako daug aplinkybių neprisimenantis. Tokia pozicija, anot A. Stanislovaičio, gali būti tik gynyba. Kaltinamojo advokatas Osvaldas Martinkus atremia, kad jaunas vyras kaltės neneigia, o smulkiai pasakoti nėra ko.

Delfi.lt primena, kad Tauragės apylinkės teisme Mantui I. buvo paskirta 3 metų ir keturių mėnesių lygtinė laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant trejiems metams. Bendra merginos ir jos tėčio patirta neturtinė žala įvertinta 12 tūkstančių eurų. Dar nebaigus nagrinėti bylos kaltinamojo šeima atlygino ir gydymo išlaidas, jos siekė apie 4 tūkst. eurų.

Realios laisvės atėmimo bausmės siekę merginos advokatai ir prokuratūra tokį Tauragės apylinkės teismo sprendimą apskundė. Klaipėdos apygardos teismas padidino neturtinės žalos dalį iki 15 tūkstančių eurų bei paskyrė Mantui I. papildomą įpareigojimą – vienus metus dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nusikaltimas įvykdytas 2019 metų gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Dukrą auginantis vienišas tėtis neslėpė buvęs sukrėstas, kai sužinojo apie žiaurų smurtą bei tai, kad įtariamasis – Jurbarko politikų sūnus ir tituluotas sportininkas. Po įvykio jaunuolis buvo išmestas iš sporto klubo.

Teismo posėdžiai nėra vieši.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)