Nuo 19 val. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai išrikiavo keliose vietose Vilniaus apskrityje: Lentvario g. ir Naujojoje Vilnioje esančioje Dūmų gatvėje. Pasirodo pasitaikė ne vienas alkoholiniais gėrimais pasivaišinęs vairuotojas.

Labiausiai pareigūnus sukrėtė vyriškio poelgis – sėdo prie automobilio „Volvo“ vairo būdamas neblaivus, o į kelionę pasiėmė ir mažametį savo sūnų. Į alkoholio matuoklį 2,42 promilės pripūtęs vyras pasakojo, kad važiavo pas žmoną.

Kol pareigūnai tvarkė dokumentaciją, vaikas šiltai sėdėjo policijos automobilyje ir laukė atvykstančios mamos.

Dūmų gatvėje taip pat nebuvo liūdna. Į policijos surengtą reidą papuolęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 0,64 promilės, todėl gavęs protokolą ieškojo draugų, kurie automobilį pargabentų į namus.

Į įvykio vietą atvykęs pažeidėjo draugas aiškino, kad atėjo palaikyti kompanijos, o padėti negali, nes neturi vairuotojo pažymėjimo. Dar po kiek laiko atvyko moteris, kuri mašiną saugiai nuvairavo. Vis dėl to iš draugo nelaimės minėtas vyriškis nepasimokė.

Už valandos toje pačioje reido vietoje pareigūnai pastebėjo pažįstamą veidą – neblaivaus vairuotojo draugą. Vyras juokėsi ir iškart pripažino, jog vairuoja automobilį neturėdamas tam teisės, o gavęs protokolą kvietėsi į pagalbą tą pačią draugui padėjusią moterį.

Kiek vėliau Didžiojoje gatvėje pareigūnams teko nubausti žalialapę vairuotoją, ji į alkoholio matuoklį įpūtė 0,26 promilės. O Pelesos gatvėje prabangų BMW automobilį vairavo tam teisės neturintis vaikinas.

Nuo 22 valandos prie kolegų prisijungė ir Vilniaus kelių policijos pareigūnai, jie reidą surengė Maironio gatvėje. Šioje vietoje stipriai apgirtusių vairuotojų nepasitaikė, leistiną normą į alkotesterį įpūtė net 9 vairuotojai.

Neblaivūs ir beteisiai

Kiek po vidurnakčio LKPT pareigūnai išsirikiavo Olandų bei T. Narbuto gatvėse, o sostinės kelių policijos pareigūnai Pylimo gatvėje.

Vos pradėjus policinę priemonę Olandų gatvėje buvo išaiškintas neblaivus vairuotojas. VW automobiliu važiavęs vaikinas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,81 promilės.

Netrukus toje pačioje vietoje „Honda“ automobiliu važiavusiam vyrui buvo nustatytas 0,48 prom. girtumas.

T. Narbuto gatvėje buvo nustatyti dar keli pažeidėjai. Vienas vaikinas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,81 promilės ir gavo už tai baudą, o VW vairuotojui buvo nustatytas leistinas girtumas, tačiau jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Kaip pasakojo vyriškis, teisė vairuoti iš jo yra atimta.

Reido metu pasitaikė ir neblaivus „CityBee“ įmonės automobilį vairavęs vairuotojas, jis į alkotesterį įpūtė 0,47 prom.

Pylimo gatvėje protokolą už girtumą pasiėmė žalialapė vairuotoja, merginai buvo nustatytas 0,28 promilės girtumas.

Policinės priemonės metu buvo nustatytas ir ne vienas neblaivus paspirtukininkas. Prie Vilniaus rotušės pareigūnai nustatė tris pažeidėjus: į alkotesterį įpūtė 0,58 prom., 1,02 prom. ir 1,77 prom.

Prisiparkavo apdaužius 3 automobilius

Apie 1.30 val. buvo pranešta apie girtos vairuotojos sukeltą avariją Erfurto gatvėje. Įvykio vietoje paaiškėjo, jog jauna mergina, nesenai išsilaikiusi vairuotojo pažymėjimą, siautėjo mieste.

Pirminiais duomenimis, į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino žmogus ir pranešė apie įtartinai manevruojantį „Audi“ automobilį. Pranešėjas nesekė transporto priemonės, todėl pareigūnams nepavyko surasti galimai girtos vairuotojos. Po kurio laiko buvo gautas dar vienas pranešimas, buvo teigiama, kad Erfurto g. „Audi“ automobilis sukėlė avariją, vairuotoja galimai neblaivi.

Atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad mergina apgadino tris transporto priemonės: šonu rėžėsi į du prie kelio pastatytus automobilius ir į viena trenkėsi atbuliniu statydama savo „Audi“.

Į alkoholio matuoklį mergina įpūtė 1,6 promilės ir buvo sulaikyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)