K. K., 2013 m. kovo 7 d. Kauno apylinkės teisme nagrinėjant baudžiamąją bylą, pateikė teisėjui prašymą nušalinti prokurorę, prašyme kaltindamas, kad ji padarė sunkų nusikaltimą, t.y. per tarpininką, aukštą FNTT pareigūną paėmė dešimt tūkstančių eurų kyšį už ikiteisminio tyrimo nutraukimą.

K. K. kaltu prisipažino, parodė, kad jis prokurorę apšmeižė. Dėl savo veiksmų nuoširdžiai gailisi, juos vertina neigiamai, sutinka atlyginti civilinį ieškinį. K. K. nukentėjusiosios atsiprašė.

Teismas, išnagrinėjęs bylą konstatavo, jog K. K., būdamas pakaltinamas, brandaus amžiaus asmuo, neabejotinai suprato, jog prašyme nušalinti prokurorę pateikė neteisingus, tikrovės neatitinkančius duomenis apie neva nukentėjusiosios padarytą sunkų nusikaltimą, suprato, kad tokia jo veika neteisėta, pavojinga. Tai, kad jis pateikė rašytinį prašymą, jį palaikė, patvirtino, jog suprato nurodytų kaltinimų rimtumą, rodo, jog jis veikė tiesiogine tyčia.

Skirdamas bausmę K. K., teismas atsižvelgė į tai, kad jis praeityje teistas, baustas administracine tvarka.

K. K. skirta bauda, atsižvelgiant į tai, kad po nusikaltimo padarymo praėjo daugiau kaip 8 metai, duomenų, kad kaltinamasis būtų padaręs naujų nusikaltimų, byloje nėra. K. K. teisiamojo posėdžio metu ne tik nusikalstamus veiksmus pripažino, tačiau nukentėjusiosios atsiprašė, sutiko su civiliniu ieškiniu. „Pažymėtina, jog kaltinamasis turi pastovią gyvenamąją vietą, dirba. Įvertinus visas šias aplinkybes, o taip pat į tai, kad vadovaujantis teismų praktika, turi būti vengiama laisvės atėmimo bausmės skyrimo, jei bausmės tikslų galima pasiekti ir kitomis priemonėmis, teismas daro išvadą, jog bausmės tikslai – kaltinamojo nubaudimas, individualioji bei bendroji prevencija, gali būti pasiekti už šį nusikaltimą kaltinamajam skiriant švelniausią sankcijoje numatytą bausmę – baudą.“- motyvavo teismas.

Už šį nusikaltimą teismas K. K. skyrė 2 259,60 Eur baudą.

Bausmę subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, K. K. skirta galutinė bausmė - 4 metų laisvės atėmimas (ją atidedant bei paskiriant įpareigojimus) ir 60 MGL, t. y. 2 259,60 EUR bauda.

Prokurorei iš K. K. pristeista 700,00 Eur neturtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)