Dvi siuntas Panemunės kelio posto muitininkai sulaikė dar rugpjūčio 31 d., patikrinę iš Rusijos Kaliningrado srities važiavusį automobilį „Mercedes Benz“. Juo vykę du Rusijos piliečiai nedeklaravę mėgino įvežti didelę pinigų sumą: vienas buvo paslėpęs daugiau nei 11 tūkst. eurų, pas kitą pareigūnai rado virš 10 tūkst. eurų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pinigai buvo sulaikyti, abu Rusijos piliečiai po apklausos paleisti, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą.

Trečioji pinigų kontrabanda Panemunės kelio poste sulaikyta rugsėjo 4 d., kai į Lietuvą iš Rusijos automobiliu „Volkswagen“ įvažiavo Rusijos pilietis. Pas vairuotoją rankinėje iškart rasta 10 tūkst. eurų, o dar 20 tūkst. vyriškis buvo paskubom užsikišęs už kelnių, tad patikrinimo metu dalis pinigų tiesiog iškrito iš drabužių.

Iš viso šis asmuo gabeno daugiau nei 31 tūkst. eurų grynųjų pinigų kontrabandą.

Vyriškis, kuris teisinosi gabenęs įmonės pinigus, kuriuos tiesiog pamiršo deklaruoti, buvo sulaikytas parai, o po apklausos paleistas, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Klaipėdos skyriuje dėl šių atvejų buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai. Tyrimas dėl rugpjūčio 31 d. sulaikytos pinigų kontrabandos jau užbaigtas ir perduotas teismui. O tyrimas dėl rugsėjo 4 d. sulaikytos kontrabandos teismui bus perduotas artimiausiu metu, prašant užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu.

Tačiau didžiausia grynųjų pinigų kontrabanda buvo sulaikyta rugsėjo 2 d., Lazdijų apylinkėse, kelyje Nr. 135. Čia Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių posto patrulis apie 3 val. nakties patikrinimui sustabdė krovininį mikroautobusą „Mercedes Benz“.

Mašiną vairavęs Lietuvos pilietis pareigūnams teigė gabenantis siuntas iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą. Patikrinus krovinį, vienoje iš gabentų dėžių rasti polietileniniai paketai, pilni banknotų – iš viso šitaip buvo paslėpta 118 315. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

Nelegaliai gabenti pinigai sulaikyti, dėl šio grynųjų pinigų kontrabandos atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas MKT Kauno skyriuje, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Šiemet Lietuvos muitinėje pradėta jau 11 ikiteisminių tyrimų dėl grynųjų pinigų kontrabandos. Jų metu sulaikyta 379 tūkst. eurų ir 118 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

Lietuvos muitinė primena, kad kertant ES išorines sienas, privaloma deklaruoti grynaisiais pinigais vežamą didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą ar atitinkamą sumą kita valiuta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)