Šiaulių apskrities policija praneša, kad Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų kartu su prokurorais atlikto ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia manyti, kad nelegalia veikla vaikinas galėjo susidomėti dar 2019 metų rudenį, o realių veiksmų, pasikėsindamas įgyti didelės vertės jo darbovietei priklausantį turtą, ėmėsi 2020 metų pradžioje.

Tyrimo duomenimis, jaunuolis, dirbdamas vienos tarptautinės krovinių pervežimo įmonės Šiaulių padalinio vadybininku-ekspeditoriumi, pats įgijo įmonę, kuri deklaravo neva taip pat teikianti krovinių pervežimo paslaugas. Realiai ji tokių paslaugų neatliko, o šiaulietis, siekdamas pasipelnyti ir klastodamas su krovinių transportavimu susijusius dokumentus, savo įmonės vardu tik priimdavo užsakymus, kuriuos realiai vykdydavo įmonė, kurioje jis dirbo vadybininku. Manoma, kad vaikinas veikė bendrininkų grupėje.

Įtariama, kad krovinių biržoje vaikinas dairydavosi užsakymų kroviniams pervežti ir, radęs palankų variantą, tardavosi su užsakovais iš įvairių šalių, derindavo užsakymo detales bei užmokestį.

Darbovietėje, kurioje dirbo vadybininku, jis registruodavo fiktyvius laiškus, kad minėti užsakymai pervežti krovinius gauti iš vieno Prancūzijos kliento. Tik paslaugos kainą nurodydavo gerokai didesnę, nei buvo susitaręs.

Taigi realiai krovinį gabendavo ir transportavimo išlaidas padengdavo jo darbovietė, krovinių pervežimo įmonė, nors užsakovas manydavo, kad pervežimo paslaugą vykdo vadybininko įkurta fiktyvi įmonė. Užmokesčio už paslaugą sulaukdavo irgi pastaroji, neatlikusi jokio realaus darbo. Tad krovinio pervežimu pasirūpinusi kaltinamojo darbovietė patyrė finansinių nuostolių, o atlygio už atliktą darbą taip būtų ir nesulaukusi. Skaičiuojama, kad tokiais veiksmais iš viso vaikinas pasikėsino įgyti maždaug 75 tūkst. eurų vertės svetimą, krovinių pervežimo įmonei priklausantį turtą.

Kruopščiai suplanuota apgaulės schema netruko subyrėti. 2020 metų balandžio mėnesį įmonės, kuriame kaltinamasis dirbo, vadovės dėmesį patraukė vaikino darbo rezultatai – jis buvo priėmęs neįprastai daug užsakymų iš jau minėtos prancūzų įmonės, kurios siūlomas užmokestis už krovinių transportavimą buvo didesnis už vyraujantį rinkoje.

Apimta abejonių vadovė susisiekė su šios įmonės atstovais. Tada ir paaiškėjo, kad tokia įmonė Prancūzijoje egzistuoja, tačiau jokių užsakymų krovinių pervežimo įmonės Šiaulių padaliniui nėra pateikusi, o laiškus su užsakymais vadybininkui neva teikęs asmuo toje įmonėje niekada nedirbo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)