MKT pranešė, kad kvaišalai buvo rasti apie 17.30 val., Vilniaus oro uosto Aviacinio saugumo tarnybai atliekant iš Bulgarijos Burgaso oro uosto atskridusio lėktuvo patikrą. Šeši paketai, apvynioti izoliacine juosta ir svėrę apie 10 kg, buvo rasti bagažo skyriuje, už apdailos.

Buvo iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai ir muitinės mobiliosios grupės kinologas.

Policijos pareigūnams nustačius, kad rasti paketai nėra sprogmenys, muitinės kinologas atliko pirminį narkotinių medžiagų nustatymo testą. Sprendžiant iš testo rezultatų, aptiktuose paketuose buvo hašišas.

Kvaišalai sulaikyti, MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Papildyta

„Antradienį Vilniaus oro uoste orlaivio techninio aptarnavimo metu, atliekant standartinę orlaivio apžiūros procedūrą, kuri atliekama prieš kiekvieną skrydį, orlaivio bagažo skyriuje aviakompanijos darbuotojai rado įtartina daiktą. Nedelsiant aviakompanijos darbuotojai kreipėsi į atsakingas tarnybas ir informavo apie radinį. Į pranešimą sureagavo „Aro“ būrys ir oro uosto muitinės kontrolės tarnyba, kurie pirmiausia patikrino, ar radinys nekelia sprogimo pavojaus.

Saugumas – „GetJet Airlines” aviakompanijos prioritetas, todėl savo veikloje remiamės tarptautiniais aviacijos saugumo standartais ir rekomendacijomis, laikomės tarptautinių aviacijos saugumo procedūrų. Viena tokių procedūrų ir buvo eilinė orlaivio apžiūra, kurios metu avialinijų darbuotojai aptiko įtartinus paketus ir pranešė tarnyboms.

Esame pasiruošę padėti tyrėjams, kad būtų operatyviai išaiškinta, kaip narkotikai galėjo patekti į orlaivį“, - pranešė „GetJet Airlines” atstovė spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)