Ikiteisminis tyrimas pradėtas Klaipėdos miesto PK, 2020 m. pavasarį gavus strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio uostamiesčio juridinio asmens pranešimą dėl pasikėsinimo visuotinai pavojingu būdu (padegant) sunaikinti ar sugadinti įmonės teritorijoje esantį turtą ar jo dalį. Tolimesnis šio įvykio tyrimas atliktas kartu su KPONTV pareigūnais.

Atlikus kompleksinius tyrimo veiksmus, 2020 m. spalio mėn. pareigūnai nustatė ir sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamą 21 m., anksčiau neteistą, tuo metu niekur nedirbusį, klaipėdietį. Vaikino asmens kratos metu rasta psichotropinių medžiagų – amfetamino, LSD, MDMA, kuriomis įtariama disponuota turint tikslą jas platinti.


Tęsiant tyrimo veiksmus, 2020 m. lapkričio mėn. uostamiesčio pareigūnai nustatė ir kitą šio nusikaltimo padarymu įtariamą bendrininką – 22 m., anksčiau neteistą, niekur nedirbantį, Klaipėdos miesto gyventoją. Pastarojo asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas vėliau buvo atskirtas ir nutrauktas pagal laidavimą.

Įtariama, kad 2020 m. balandžio mėn. vienam iš bendrininkų iš anksto įsigijus degaus skysčio, kitas bendrininkas metė padegamąjį užtaisą į minėtos įmonės teritoriją, taip pasikėsinant padegti joje esantį turtą, tačiau, padegamajam užtaisui neužsiliepsnojus, didelės žalos ir sunkių padarinių buvo išvengta.

Tolesnių tyrimo veiksmų metu, 2021 m. sausio mėn. teisėsaugininkai sulaikė psichotropines medžiagas minėtam 21 m. klaipėdiečiui įtariama platinusį 25 m., anksčiau neteistą, individualią veiklą vykdantį, tuo metu taip pat uostamiestyje gyvenusį jaunuolį.

Atliktų kratų pastarojo asmens gyvenamojoje vietoje ir automobilyje metu rasta apie 80 g amfetamino, metamfetamino, MDMA, DMT, glotniagalvių (Psilocybe) genties grybų bei elektroninės svarstyklės su psichotropinės medžiagos pėdsakais.

21 m. ir 25 m. įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau pirmajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitam įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, arba sunaikinimą ar sugadinimą strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio juridinio asmens infrastruktūrą sudarančio turto ar jo dalies, baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)