Vilniaus apskr. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.) ir turėdami duomenų, kad sostinės Naujininkuose platinamos narkotinės medžiagos, rugpjūčio 13 d. organizavo specialią operaciją.

Jos metu, apie 13 val., Vyšnių g. buvo sulaikyti trys vaikinai, įtariami neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu bei jų realizavimu. Visi sulaikytieji policijai gerai žinomi. Vienas iš sulaikytųjų (gimęs 1987 m.) – ankščiau 11 kartų teistas už plėšimus, vagystes, sukčiavimus, kitas (gimęs 1984 m.) – ankščiau teistas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, trečiasis (gimęs 2000 m.), dirbantis pavėžėju, įtariamas narkotinių medžiagų platinimu, neteistas.

Prokuroras kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl griežčiausių kardomųjų priemonių – suėmimo dviems sulaikytiesiems skyrimo. Vienam jų skirta kardomoji priemonė – suėmimas iki 3 mėn., o kitam įtariamajam paskirta intensyvi priežiūra 3 mėnesiams. Trečiam įtariamajam skirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Atliktų kratų metu pas sulaikytuosius rasti popieriniai ir folijos lankstinukai su šviesiais milteliais, įtariama narkotinė medžiaga (karfentanilis). Sulaikytųjų namuose rastos elektroninės svarstyklės narkotinėms medžiagoms sverti, polietileniniai maišeliai joms fasuoti, mėlynos ir rožinės piliulės (galimai narkotinės medžiagos), šviesūs milteliai, supakuoti į popierines atraižas, mobilieji telefonai, ieškomas asmens dokumentas.

Policija ir toliau tęs priemones siekiant išaiškinti ir užkardyti sunkias veikas, susijusias su narkotinių medžiagų platinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)