14 val. 48 min. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs vyras pranešė, kad automobilyje nušovė savo žmoną. Jis sakė norintis prisipažinti ir atiduoti ginklą.

„BMW X3“, kur įvykdytas nusikaltimas, stovėjo Švitrigailos gatvėje. Atvykę pareigūnai vietoje sulaikė 1964 m. gimusį įtariamąjį. Automobilio viduje rastas moters, gimusios 1974 m., kūnas su šautinėmis žaizdomis.

Mirtini šūviai buvo paleisti iš teisėtai laikomo ginklo, kurį pareigūnai paėmė. Įtariamąjį jie uždarė į areštinę.

Delfi žiniomis, vyro ir žmonos santykiai buvo pašliję. Įtariamasis susitiko su žmona siekdamas susitaikyti, tačiau išgirdo neigiamą atsakymą. Būtent po to, tikėtina, buvo paleisti mirtini šūviai.

Prokuratūra pranešė, kad įtariamasis anksčiau nebuvo teistas. Kol kas dar sprendžiama, kokias kardomąsias priemones jam skirti. Daugiau komentarų apie įvykį prokurorai neteikia.

„Šiuo metu ikiteisminiame tyrime atliekami proceso veiksmai, dėl kardomųjų priemonių bus sprendžiama artimiausiu metu, – informavo prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė. – Tyrimo metu siekiama išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes.“

Ji patvirtino, kad įtariamasis ir auka buvo sutuoktiniai, tačiau neatsakė, ar šiuo metu nebuvo pradėtas skyrybų procesas.

Delfi žiniomis, sutuoktiniai kartu valdė nedidelę įmonę, moteris buvo jos savininkė, o vyras – direktorius. Iškart po nusikaltimo pareigūnai juos apibūdino kaip „pasiturinčius žmones“.

2020 metų gamybos automobilio „BMW X3 xDrive30e“, kuriame įvykdytas nusikaltimas, rinkos vertė yra apie 50 tūkst. eurų.

Pati sutuoktinių valdyta įmonė nenešė įspūdingų turtų, pagal Registrų centro duomenis, pastaruosius porą metų jos grynasis pelnas buvo apie 10 tūkst. eurų.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 129 str. 2 d. 3 p.: dėl artimojo nužudymo. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1218)