Sustiprinus geležinkelio transporto iš Baltarusijos kontrolę, rugpjūčio 12-osios vakare, apie 22 val., į Stasylas atvažiavusį krovininį traukinį pradėjo tikrinti Vilniaus ir Kauno teritorinių muitinių mobiliųjų grupių pareigūnai.

Netrukus viename iš vagonų su trąšomis buvo rasta 60 dėžių (30 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“. Juoda polietilenine plėvele aptrauktos dėžės buvo tiesiog sumestos ant trąšų paviršiaus. Sulaikytų rūkalų vertė – 112 800 eurų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

MKT Vilniaus skyriuje dėl sulaikytos kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau ketvirtas kontrabandos sulaikymas Stasylų geležinkelio poste šį mėnesį: iš viso į pareigūnų rankas pateko 329 dėžės (164 tūkst. pakelių) cigarečių, o bendra sulaikytų rūkalų vertė – 571 tūkst. eurų.

Šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai traukiniuose iš Baltarusijos jau aptiko 15 kontrabandos siuntų (daugiausia – 7 – trąšų kroviniuose).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)