Kaip pranešė FNTT, pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo gavę duomenų, jog praėjusių metų gruodžio 15 dieną Klaipėdos apskrities mokesčių inspekcijos darbuotojos patenkino vienos bendrovės prašymą. Tai padarius, nesant pagrindų ir sąlygų, bendrovei iš valstybės biudžeto neteisėtai buvo pervesta daugiau nei 600 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) permoka.

Minėta bendrovė tariamą PVM permoką siekė gauti nuo 2004 metų liepos. FNTT gavo apie signalų ir informavo Klaipėdos apskrities valstybinę mokesčių inspekciją dėl šios bendrovės padarytų nusikalstamų veikų ir pradėto ikiteisminio tyrimo pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Gavusi FNTT perspėjimą mokesčių inspekcija sustabdė 600 tūkst. litų. PVM permokos grąžinimą šiai bendrovei. Tačiau kai ji dar kartą praėjusių metų gruodį kreipėsi į Klaipėdos mokesčių inspektorius, jie nusprendė permoką grąžinti.

FNTT sudarytos tyrėjų grupės atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra. Jos atstovai DELFI detaliau nekomentuoja tyrimo aplinkybių, teigdami, jog nenori pakenkti tyrimui ar pažeisti sulaikytųjų nekaltumo prezumpciją.

Finansų ministerija, sužinojusi apie FNTT atliekamą tyrimą dėl galimo Klaipėdos mokesčių inspektorių piktnaudžiavimo, kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) ir nurodė atlikti tarnybinį patikrinimą.

Kaip pranešė Finansų ministerijos atstovas spaudai Ričardas Slapšys, prašoma, kad VMI kuo skubiau pradėtų tyrimą bei nuolat informuotų ministeriją apie jo eigą ir rezultatus.