Įvykio dalyviai skirtingai pasakoja apie avarijos aplinkybes. Vilkiko su rusiškais numeriais vairuotojas teigia, kad lenkė autobusą, kai į puspriekabės galą trenkėsi „Audi“. O lengvojo automobilio keleiviai (du išgėrę vaikinai) sako, kad jie važiavo antrąja eismo juosta, kai vilkikas, persirikiuodamas iš pirmosios į antrąją juostą, nubloškė „Audi“.

Policijos duomenimis, „Audi“ vairuotojas buvo neatidus, nepasirinko saugaus greičio, nesugebėjo automobilio suvaldyti bei sustabdyti, todėl atsitrenkė į priekyje važiavusio vilkiko DAF puspriekabę.

Į puspriekabės galą atsitrenkęs „Audi“ rėžėsi į atitvarą, jį sulankstė (ties šia vieta pareigūnai skiriamojoje juostoje, ant žolės, paskui rado vairuotojo ranką), apvirto ir čiuožė maždaug šimtą metrų. Vilkikas sustojo maždaug dar už šimto metrų.

„Audi“ keleiviai beveik nenukentėjo, juos tik nesmarkiai sužeidė stiklai. Greitoji pagalba jų į ligoninę nevežė. O vairuotojas (gim. 2000 m.) neteko kairės rankos – ji nuplėšta tarp peties ir alkūnės. Ranka rasta ant žolės už keleto metrų nuo susidūrimo vietos.

Sužalotą vaikiną, matyt, ištiko šokas: labai smarkiai kraujuodamas jis nuėjo prie tolokai sustojusio vilkiko ir vairuotojo paprašė duoti vandens. Šis davė jam vandens ir apklotą.

Atvykusi greitoji pagalba sužalotąjį ir jo ranką kuo skubiausiai išvežė į ligoninę.

Neblaivūs „Audi“ keleiviai pasakojo su vairuotoju negėrę, bet jis jiems sakęs, kad gėrė su kita kompanija. Pasak vaikinų, sužalotasis neturi vairuotojo pažymėjimo.

Įvykio vietoje ugniagesiai gelbėtojai ir policininkai atkreipė dėmesį į automobilio techninę būklę – vieno rato stabdžių mechanizmas visiškai sutrūnijęs, nėra stabdžių kaladėlių.

Dėl šios avarijos buvo uždarytas eismas Vilniaus link, susidarė vilkikų eilė.

Papildyta. Rankos prisiūti nepavyko – pernelyg pažeisti audiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)