Snaresbrook Karūnos teismas liepos pabaigoje Edgarą Sneiderį (40 m.) pripažino kaltu dėl kanapių auginimo, dviejų šaunamųjų ginklų laikymo, žmogaus užpuolimo ir sumušimo, grasinimų nužudyti ir kenkėjiško turinio žinučių.

Rytų Londone gyvenęs lietuvis už tai nuteistas 6 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Teismo paviešinti duomenys liudija, kad vyras praėjusių metų balandžio 5-ąją buvusiai savo draugei atsiuntė balso žinutę, kuria pranešė, kad rengiasi ją „sudaužyti“ ir „nupjauti galvą“.

Po trijų dienų Edgaras Sneideris atvyko į moters namus, ją mušė rankomis ir spardė, šaukdamas, jog nužudys ir pakartojo grasinimą apie galvos nupjovimą. Nukentėjusioji paskambino policijai ir vyras spruko, bet kai pareigūnai atvyko į įvykio vietą, moteris nusprendė nerašyti pareiškimo dėl patirto smurto.

Vėlų kitos dienos vakarą vyras vėl pasirodė jos namuose ir paleido į darbą kumščius, nukentėjusioji ir vėl skambino policijai, užpuolikas spruko.

Šįkart pareigūnai ėmėsi neatidėliotinų veiksmų dėl to, kad liudijo tame pačiame name gyvenantis vyras – anot jo, daiktus iš čia išsinešdamas Edgaras Sneideris vienoje dėžėje turėjo šautuvą, kurį įsidėjo į kuprinę. Pasak liudininko, tą pačią kuprinę lietuvis savo automobilyje turėjo ir antrojo išpuolio prieš buvusią draugę metu.

Minėtas automobilis netrukus buvo rastas, o jame – ir 2 nupjautavamzdžiai šautuvai.

E. Sneideris buvo sulaikytas savo namuose, kur aptikta 40 kanapių augalų, priemonių jiems auginti.

Į policijos nuovadą pristatytas lietuvis neigė, kad smurtavo prieš moterį ir jai grasino.

Dėl ginklų jis teisinosi taip: šautuvus jam neva davę kažkokie vyrai, kurie įbauginę vyrą ir liepę laikyti juos kurį laiką. Deja, ši įtariamojo versija nepasitvirtino.

Kanapes jis tikino auginęs savo vartojimui.

E. Sneiderio aukai ir prieš jį liudijusiam vyrui suteikta apsauga, jiems parūpinti nauji namai, speciali signalizacija, kuri padeda akimirksniu pranešti apie gresiantį pavojų.

„Sneideris yra pavojingas ir žiaurus asmuo, turėjęs net du ginklus.
Tikiuosi, kad jo auka ir liudininkas dabar galės gyventi ramiau, ačiū jiems už parodytą drąsą kreiptis į policiją“, – po teismo sakė detektyvas konsteblis Zitenas Mistry.