Visoje šalyje besislapsčiusius nusikaltėlius sulaikė „National Crime Agency“ specialiųjų pajėgų pareigūnai, nusikaltėlių ieškota ir jie sėkmingai susekti bendradarbiaujant su „Interpolo“ tarnyba.

Liepos 5 d. sulaikytas 31-erių Rumunijos pilietis, gyvenęs Wolverhamptono mieste. Jam pareikšti kaltinimai į sekso vergiją pardavus vos 13 metų mergaitę.

Liepos 7 d. sulaikytas 36-erių britų pilietis. Jo Vengrijos pareigūnai ieškojo dar nuo 2016 metų, kai vyras bendradarbiavo su nusikaltėlių grupuote nelegaliai gabenusia migrantus per Vengrijos-Austrijos sieną.

44-erių ir 41-erių rumunų tautybės sutuoktiniai iš Huddersfieldo buvo sulaikyti dėl pinigų plovimo ir moterų pardavinėjimo vergijai.

Tą pačią dieną atskiras areštas išduotas sulaikyti ir 37-erių Lietuvos pilietį, kurio vardas ir pavardė kol kas nėra skelbiami viešai.

Vyras ieškomas dar nuo 2019 metų, kai Lietuvoje buvo nuteistas ketveriems metams kalėjimo už nelegalų žmonių gabenimą į Jungtinę Karalystę, taip pat buvo kaltinamas žmonių išnaudojimu darbo tikslais.

Visą šį laiką nuo bausmės lietuvis slapstėsi JK ir susivienijo su dar viena tarptautine, daugiausiai Rumunijos piliečių turinčia nusikaltėlių gauja.

Visi šie sulaikytieji jau buvo pristatyti į Westminsterio magistratų teismą, jiems pritaikyta ekstradicija, t. y. kai nusikaltėliai iš kitos šalies perduodami savo šalies pareigūnams.