Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė asmenis, kurie 2019 metų sausio – balandžio mėnesiais platino narkotines ir psichotropines medžiagas. Už įvairias nusikalstamas veikas ne kartą teistas 23 metų M. G. kvaišalų platinimui pasinaudojo kitais žmonėmis, todėl jam buvo pateikti kaltinimai ir dėl prekybos žmonėmis.

Teismas konstatavo, kad kaltinamasis M. G. siūlė vienam pažįstamam jaunuoliui platinti kvaišalus, tačiau pastarasis nesutiko. Tuo nepatenkintas M. G. baugino nukentėjusįjį – grasino panaudoti smurtą prieš jį ir jo šeimos narius, jį mušė ir siuntė grasinančio pobūdžio žinutes. Išsigandęs jaunuolis buvo užverbuotas platinti narkotines ir psichotropines medžiagas, o už jas surinktus pinigus perduodavo M. G. Pasak nukentėjusiojo, per keletą mėnesių verbuotojui jis perdavė apie 10 tūkstančių eurų, uždirbtų už prekybą narkotikais.

Kartu teisiamas buvo ir 23 metų mažeikiškis A. P., kuris įsigijo kvaišalų iš M. G. Pirkėjas dalį narkotinių ir psichotropinių medžiagų pardavė 21 metų teisiamajam A. V. Pastarasis taip pat atsidūrė teisiamųjų suole, nes psichotropinėmis medžiagomis „vaišino“ dvi nepilnametes merginas. Ketvirtas kaltinamasis – anksčiau teistas 38-erių metų mažeikiškis T. V., kuris kanapių ir psichotropinės medžiagos MDMA įsigijo sau.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas liepos 16 dieną priėmė apkaltinamąjį nuosprendį. Dėl prekybos žmonėmis ir narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo M. G. skirta subendrinta 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

A. P. skirta 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė. Narkotines medžiagas nepilnametėms platinusiam A. V. paskirta 2 metų laisvės apribojimo bausmė bei teismo įpareigojimai.

Narkotikų savo reikmėms įsigijusį T. V. teismas nubaudė 65 paromis arešto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)