35-erių lietuvis Valdas Bajorinas Leicestershire pareigūnų įvardytas kaip organizuotos grupuotės vadeiva. Lietuvis kaltinamas ne tik nusikaltimų organizavimu ir planavimu, bet ir žmonių verbavimu ir naujų gaujos narių apmokymu.

Lietuvių gauja kaltinama vogusi berakčius automobilius, tokius kaip BMW, „Range Rover“ ir „Mercedes AMG“, kurių vertė svyravo nuo 20 000 svarų sterlingų iki 130 000 svarų sterlingų už automobilį. Iš viso lietuviams pavyko nuvaryti automobilių už 2,4 milijono svarų sterlingų.

Dalis automobilių buvo parduodama internete, kita dalis – išardoma dalimis ir transportuojami į Lietuvą, skelbia bylos duomenys.

Paaiškėjo, kad gauja iš viso pavogė mažiausiai 57 automobilius, kurių vagystes policijos pareigūnai gali įrodyti.

Šių metų liepos 14 d. keturi lietuviai stojo prieš Leicesterio miesto karūnos teismą. Trys kiti gaujos nariai teismo sprendimus išgirdo dar šių metų sausį.

Gaujos vadeiva V. Bajorinas, kaip jau minėta kaltintas gaujos nusikaltimų organizavimu, vagystėmis ir nusikaltimų slėpimu, kalėjime praleis septynis metus ir du mėnesius.

30-metis Juozas Paulauskas iš Bostono nuteistas šešiems metams ir keturiems mėnesiams. Vyrui pateikti kaltinimai nusikaltėlių samdymu, apmokėjimu už nusikaltimus, automobilių vagystėms paieška ir atrinkimu.

29-erių Edgaras Balcinas (taip pavardė nurodoma teismo dokumentuose – aut.past.), taip pat iš Bostono, sulaukė panašių kaltinimų kaip ir J. Paulauskas. Lietuvis nuteistas keturiems metams ir dviem mėnesiams.

51-erių Gintautas Kancevičius nuomojo konteinerius ir garažus, kuriuose buvo laikomi pavogti automobiliai. Tose pačiose patalpose jie buvo ardomi dalimis. Vyras kalėjime praleis tris metus ir dešimt mėnesių.

22-ejų Jonas Steponavičius kalėjime praleis du metus ir aštuonis mėnesius. Vyras sulaikytas vairuojantis vogtus automobilius į „pristatymo“ vietą.

27-erių Oleg Suchovcov kaltinamas pavogtų automobilių ardymu dalimis. Jis nuteistas trims metams ir šešiems mėnesiams.

21-erių Justas Urbanavičius taip pat apkaltintas pavogtų automobilių ardymu dalimis. Lietuvis kalėjime praleis du metus ir šešis mėnesius.