Prokuratūra informavo, kad tragedija viename privačiame name Šiauliuose įvyko praėjusių metų pabaigoje. Gruodžio 30-ąją buvo laidojama dėl ligos mirusi R. R. motina. Po laidotuvių artimieji kurį laiką pabendravo velionės namuose, o vėliau išsiskirstė. Name liko nakvoti tik velionės sutuoktinis ir iš užsienio į laidotuves atvykęs jo sūnus R. R. Gruodžio 31-osios dienos rytą atsikėlęs sūnus savo tėvą rado be gyvybės ženklų ir iškvietė policijos pareigūnus. Teismo medicinos ekspertizės metu buvo nustatyta, kad šiaulietis mirė patyręs mirtiną traumą nuo smūgių į galvą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo prokurorė J. Tamašauskienė.

Prokurorės teigimu, R. R. nurodė, kad neprisimena, kaip ir kokiomis aplinkybėmis galėjo nužudyti savo tėvą.

Baudžiamasis kodeksas už savo šeimos nario nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)