Pastate, kur Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) darbuotojai atliko kratą, įrengtos komercinės ir gyvenamosios patalpos.

Tuo metu greta esančioje mašinų aikštelėje verslininkui buvo pranešta, kad jis sulaikomas. Pastebėję LNK žinių kameras, pareigūnai ir S. Rachinšteinas sėdo į tarnybinį automobilį užtamsintais langais.

Tyrėjai teigė, kad atliekami procesiniai veiksmai. Jie truko apie valandą. Buvo pažiūrėtos patalpos ir keli automobiliai. Paskui Rachinšteinui buvo uždėti antrankiai. Kartu dalyvavo ir advokatas Mindaugas Dūda. Jis neatskleidė, kodėl jo klientas yra sulaikomas.

„Komentarų nebus. Tuo viskas pasakyta“, – trumpai paaiškino M. Dūda.

Paaiškinti, kas vyksta, nepanoro ir sulaikytas verslininkas.

„Nekomentuosiu, atsiprašau“, – tarstelėjo S.Rachinšteinas.

FNTT neatskleidžia, dėl ko vyksta ikiteisminis tyrimas ir kuo įtariamas S. Rachinšteinas.

Daugiau informacijos apie tyrimą žadama pateikti artimiausiomis dienomis.

Vyras jau anksčiau turėjo reikalų su teisėsauga. Verslininkas buvo nuteistasis už tai, kad įkūrė fiktyvių įmonių tinklą, per kurį 2000 – 2004 metais galėjo legalizuoti ir pasisavinti beveik 3 milijonus eurų bei daugiau nei 400 tūkstančių eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Vyras kurį laiką slapstėsi nuo teisingumo. 2016 metais iš Vietnamo pargabentas aferų meistru vadinamas verslininkas jau yra atlikęs bausmę lietuviškame kalėjime.