Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų lapkričio 1-ąją dieną Šiaulių mieste, kai savo bute buvo nužudytas A. K. Byloje nurodoma, jog R. O. ir V. A. kalinami tuo, kad lapkričio pirmosios vėlų vakarą veikdami kartu, būdami apsvaigę nuo alkoholio, kilus konfliktui su buto šeimininku, tyčia panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusįjį, kuris nuo patirtų traumų mirė įvykio vietoje. Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, lemtingąją naktį 53 metų buto šeimininkui rankomis ir kietais bukais daiktais į galvą, krūtinę, kitas kūno vietas buvo suduota ne mažiau, kaip 32 kartus.

Per ikiteisminį tyrimą savo parodymus ne kartą keitė ne tik abu kaltinamieji, bet ir nukentėjusioji – nužudytojo A. K. sugyventinė. Moteris vėliau teisinosi, jog dėl įvykusios tragedijos buvo ištikta šoko, todėl pareigūnams kalbėjo netiesą. Nukentėjusioji patikslino, jog lemtingąjį vakarą konflikto dalyviai buvę neblaivūs, todėl tam tikrų nusikaltimo momentų ji prisiminti negalinti. Anot liudytojos, žmogžudystės išvakarėse su savo sugyventiniu A. K. ji buvo susipykusi, nes šis nenorėjęs su ja važiuoti į kapines. Moteris teigė, jog lapkričio pirmosios vakarą ji negalėjusi patekti į butą, nes sugyventinis jai neatidaręs durų. Patekti į patalpas jai padėjo, kaip pati sako, jos geras pažįstamas R. O. ir dar vienas vyras V. A. Pasak nukentėjusiosios, ji pamena, kaip vyrai susikivirčijo, tačiau konflikto detalių prisiminti negalinti. Atsibudusi ryte negyvą sugyventinį ji radusi vonios kambaryje, praneša Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Kaltinamasis R. O. per ikiteisminį tyrimą neneigė, kad per konfliktą nukentėjusiajam kelis kartus į veidą sudavęs ranka, teigia nemanantis, kad buto šeimininkas mirė būtent nuo jo suduotų smūgių. R. O. tikino, jog pats nėra fiziškai pajėgus. Kaltinamasis sakė, jog A. K. pažinojęs nuo 17 metų, jie buvę geri draugai, teigė, jog labai gailisi dėl draugo netekties. R. O pareigūnams tvirtino, jog nukentėjusįjį spardė, mušė rankomis V. A. Anot kaltinamojo R. O., lemtingąjį vakarą A. K. sugyventinė pasiguodusi, kad jai išsuko koją, tačiau kas tai padarė, ji nepasakiusi. R. O. iš pradžių supratęs, jog taip pasielgti galėjęs jos sugyventinis, nes, pasak R. O., moteris jam yra ne kartą sakiusi, jog sugyventinis prieš ją smurtauja. Vėliau R. O. persigalvojo, ėmė teigti, jog sužaloti moterį galėjo tas pats V. A. Kaltinamasis pridūrė, jog A. K. nužudyti nesiekė ir su V. A. nebuvo susitaręs A. K. sumušti.

Kaltinamasis V. A. per ikiteisminį tyrimą savo kaltę kategoriškai neigė, jis pabrėžė, jog nukentėjusiajam nesudavė nė vieno smūgio. Pareigūnams pasakojo matęs, kaip R. O. mušė buto šeimininką, su bato kulnu smogė nukentėjusiajam į šonkaulius.

Byloje kaltinamajam R. O. taikoma kardomoji priemonė – suėmimas, kaltinamajam V. A. – intensyvi priežiūra. Į pirmąjį teisiamąjį posėdį šaukiami kaltinamieji, jų gynėjai, valstybės kaltintojas, nukentėjusioji, liudytojai.

Teismo posėdžiai numatomi: rugsėjo 13 d. 9.15 val., rugsėjo 20 d. 13.15 val., spalio 5 d. 9.15 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)