Šeštadienio rytą nesaugomoje bendrovės „Klaipėdos vanduo“ teritorijoje rasta nulaužta statybininkų vagonėlio spyna, pasigesta įvairių elektros įrankių. Vagonėlyje signalizacija įrengta nebuvo.

Tos pačios dienos rytą nemaloniai nustebinti buvo ir Šilutės plente prie 19c objekto dirbantys vienos Plungės bendrovės statybininkai. Jų vagonėlis taip pat buvo išlaužtas ir apvogtas.

Per pastaruosius dvejus metus aktyvėjant statybų bumui, Klaipėdos vagišiai greitai persiorientavo ir nukreipė savo godžius žvilgsnius į kuklius statybininkų vagonėlius. Pripratę prie nuolatinio kilnojimosi iš vietos į vietą, statybininkai nelabai paiso saugumo, juolab kad konteineriai-nameliai jiems tik laikinas prieglobstis nuo vėjo ir vieta persirengti.

Nors dauguma statybviečių yra saugomos, tačiau vienas sargas negali apžvelgti visų po teritoriją išmėtytų vagonėlių, be to, naktimis sargai taip pat mėgsta užknarkti, ypač, kai būna paragavę šildomojo skysčio.

O saugoti yra ką! Kai skaičiuojami vagių padaryti nuostoliai, kiekvienas elektrinis grąžtas ar pjūklas įvertinamas tūkstantinėmis sumomis.

Naktimis vagys turi saugotis sargo, o dieną darbuotis jiems yra lengviau. Buvo atvejų, kai vagišiai nutaikydavo momentą ir įsmukdavo į tuščią vagonėlį. Ten jie rasdavo asmeninių daiktų, telefonų, pinigų ir, aišku, taip geidžiamų statybininkų įrankių.