Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai. Jie surinko duomenų, kad šie kaltinamieji 2019 metų vasario – balandžio mėnesiais iš apsaugos kamerų ir signalizacijų saugomų trijų gyvenamųjų namų įsibrovę pavogė turto už daugiau nei 57 tūkstančius eurų arba kėsinosi tai padaryti.

Tyrimo duomenimis, 2019 metų vasarį viena Vilkaviškio rajone gyvenanti šeima pastebėjo, kad netikėtai sugedo namus juosiančios tvoros vartų automatinis atidarymas. Po gedimo vartai buvo darinėjami tik rankiniu būdu. Praėjus savaitei šeima susiruošė savaitgalio išvykai ir paliko namus. Šeimininkų prašymu kitos dienos rytą į namus užsuko giminaitis. Vyras pastebėjo išdaužtą durų stiklą, sujauktus namus ir kad juose nėra kai kurių daiktų. Namo grįžusi šeima pasigedo automobilio „Toyota“, papuošalų, parfumerijos gaminių, buitinės technikos prekių už daugiau nei 56 tūkst. eurų. Nustatyta, kad vagys taip pat sugadino turto už daugiau nei 13 tūkst. eurų. Sugadintos buvo ir vaizdo stebėjimo kameros, todėl nebuvo galima pamatyti jų užfiksuotų vaizdų.

Praėjus daugiau nei mėnesiui iš namų trumpam išvykusi Marijampolės rajono gyventojų šeima atsidūrė panašioje situacijoje. Vieną vakarą svečiuodamiesi pas pažįstamus marijampoliečiai sulaukė skambučio iš apsaugos tarnybos dėl suveikusios signalizacijos. Nuvykę į saugomą namą apsaugos darbuotojai rado išdaužtą verandos plastikinių durų stiklą. Namo šeimininkai pasigedo papuošalų, įvairių prietaisų už daugiau nei 1 tūkstantį eurų, sugadinta turto taip pat už panašią sumą.

Tą patį pavasarį, balandžio viduryje, dar viena Marijampolės rajono šeima, manoma, sulaukė tų pačių ilgapirščių. Vėlų vakarą šeimai nuėjus miegoti, vienas iš vaikų išsigandęs atbėgo pas tėvus pranešdamas, kad pro jo kambario langą nepažįstami kaukėti vyrai švietė žibintuvėliais į kambario vidų. Pastebėję, kad namuose yra žmonių, vagys pasišalino peršokdami tvorą. Šį kartą vaizdo stebėjimo kameroms pavyko užfiksuoti nelauktus „svečius“.

Atliekant ikiteisminį tyrimą surinkta duomenų, kad kaltinamieji subūrė organizuotą grupę ir nusipirko automobilį, skirtą vykti į suplanuotas apvogti vietas. Įtariama, kad jie konspiracijos tikslais keitė mašinos valstybinius numerius, turėjo įrangą, kuri galėjo būti naudota automobilio GPS sekimo sistemos bangų slopinimui. Kratų metu pas vieną iš kaltinamųjų rasta grynųjų pinigų, didelis kiekis juvelyrinių aukso, sidabro dirbinių ir prabangių laikrodžių.

Ikiteisminio tyrimo metu vyrai savo kaltės nepripažino.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)