Pilietis informavo, kad Prienų rajone buvo įvykdyta neįprasta vagystė vyras iš aerodromo pavogė lėktuvą.

„Šiandien, apie 4 val., Prienų r., Pociūnų aerodrome, Kauno parašiutininkų klube, vyras (duomenys redakcijai žinomi) padegė klubo patalpas, paliko sprogstamuosius užtaisus.

Pasinaudojęs savo žiniomis, pagrobė klubo lėktuvą AN-2 ir išskrido nežinoma kryptimi. Lėktuve buvo 200 l kuro, galimybė nuskristi 300 km“, buvo rašoma redakcijai.

Teigiama, kad vyras norėjo įvykdyti teroro aktą ir taip atkreipti dėmesį į netvarką Pociūnų aerodrome, kuri kartais lemia žmonių mirtis.

Pagalbos šauksmas apie dingusį lėktuvą ėmė plisti ir socialiniame tinkle „Facebook“žmonės dalijosi, kad įtariamasis lėktuvu apsuko kelis ratus aplink Prienus ir nuskrido Marijampolės kryptimi.

Klubo vadovas patvirtino informaciją

Kauno parašiutininkų klubo vadovas Kęstutis Milišauskas teigė, kad lėktuvas nėra sudužęs, žmonės pranešė, kur slepiasi įtariamasis.

„Įtariamasis aiškus, žmonės gi mato. Svarbiausia, kad lėktuvas nėra sudaužytas. Dabar kaip tik važiuoju prie jo, tad nelabai galiu kalbėti“, Delfi komentavo K. Milišauskas.

Alytaus policijos atstovė spaudai paaiškino, kad įtariamasis nuo pat pradžių buvo aiškus. Teigiama, kad vyras (gim. 1966 m.) gyveno aerodromo patalpose, žinojo kur buvo laikomi lėktuvo rakteliai.

Paaiškėjo, kad nusikaltimą įvykdęs asmuo pats yra parašiutininkas. Vyriškis priklauso Kauno parašiutininkų klubui. Apie jo įvykdytą nusikaltimą pareigūnams buvo pranešta trečiadienį 8 val. 30 min.

Prie lėktuvo rastas ir įtariamasis

Su gyventojų pagalba policijos pareigūnai rado pavogtą lėktuvą ir nusikaltimą įvykdžiusį asmenį.

Apie 15 val. policija Delfi informavo, kad vyriškis lėktuvą nutupdė Prienų rajone, Čiudiškių kaime, visai netoli aerodromo teritorijos, įtariamasis net nebandė slėptis, jį sulaikė policijos pareigūnai.

Prireikė ir ugniagesių pagalbos

Pasirodo, kad įtariamasis prieš pavogdamas lėktuvą galimai įvykdė ir padegimą. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad trečiadienį ryte gelbėtojai skubėjo į gaisrą Prienų rajone, Pociūnų kaime.

Ugniagesiai informavo, kad 9.11 val. buvo pranešta, jog gyvenamajame name kilo gaisras. Į įvykio vietą atvykę gelbėtojai išsiaiškino, kad degimas įvyko viename pastato kambaryje.

Pirminiais duomenimis, iki ugniagesiams atvykstant kambarį gesinti pradėjo pats pastato savininkas, degė įvairūs skudurai ir šiukšlės. Teigiama, kad degė buitinės paskirties patalpos. Pastatas priklauso Kauno parašiutininkų klubui.

Anot ugniagesių, apie sprogmenis jokia informacija nebuvo pateikta.

Ne tik policijos pareigūnai, bet ir ugniagesiai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)