Liepos 5-osios pavakarę Pietryčių Londone mirtinai subadytas 15-metis. Pranešama, kad žudikas bandė slėptis didelėje „Tesco“ parduotuvėje, kuri, įbėgus ginkluotiems specialiųjų pajėgų pareigūnams, žaibiškai buvo evakuota.

Auka buvo užpulta Woolwich rajone apie 17.25 val. Konfliktą pastebėję praeiviai drąsiai skubėjo jaunuoliui į pagalbą ir bandė išgelbėti nuo užpuoliko, tačiau nesėkmingai.

„Atskubėję pareigūnai rado sukniubusį jaunuolį su durtinėmis žaizdomis. Jam iškart buvo suteikta pirmoji pagalba, kol netrukus nelaimės vietoje pasirodė ir medikai. Deja, jo mirtis užfiksuota 18 val. 08 min. įvykio vietoje.

Kol buvo bandoma nustatyti paauglio tapatybę, pareigūnai ieškojo būdų, kaip rasti ir susisiekti su jo artimaisiais. Bus atlikta ir pomirtinė kūno ekspertizė. Dėl užpuolimo pradėtas tyrimas. Nors buvo sulaukta informacijos, kad užpuolikas gali būti šalia esančioje parduotuvėje „Tesco“, ši informacija nepasitvirtino. Žudikas dar nėra sulaikytas“, - kalbėjo Londono policijos pareigūnų atstovas.

Paauglys – jau 20-oji nepilnametė auka Londone, šaltakraujiškai nužudyta Londone.

Vėlyvą tos pačios dienos vakarą Londone, Vauxhall rajone, nužudytas 16-metis paauglys. Pareigūnai patvirtino, kad jo gyvybė užgeso nelaimės vietoje.

Policijos pareigūnai jau baiminasi, kad neoficialiais duomenimis, 2021-aisiais metais fiksuoti nužudymai Londone gali mušti rekordus ir būti kraupiausi metai nuo 2008-ųjų.