Į teisiamųjų suolą 34 metų Armandą Gontą ir 33 metų Darių Eriksoną atvedė 2018 metų gruodį įvykdytas nusikaltimas Vilniuje, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Būdami laikino sulaikymo kameroje ir norėdami patekti į pageidaujamą bausmės atlikimo vietą, jie bendrais veiksmais, smaugdami pakaitomis, nužudė kitą nuteistąjį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Rita Vaitekūnienė.

Pasak prokurorės R. Vaitekūnienės, įvertinus visus tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų ir teisiamųjų parodymus, per baigiamąsias kalbas ji prašė teismo abiems kvalifikuotu tyčiniu nužudymu iš chuliganiškų paskatų kaltinamiems vyrams skirti laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

„Keliolika kartų teisti asmenys nebaudžiami jaučiasi net įkalinimo įstaigose, jie demonstruoja visišką žmogaus ir visuomenės negerbimą, brutaliai atima žmogaus gyvybę mažareikšme dingstimi, todėl, mano nuomone, turi būti nubausti griežčiausiomis bausmėmis“, – sakė prokurorė. Ji pabrėžė, kad D. E. 2017 metais jau buvo nuteistas už nužudymą įkalinimo įstaigoje.

Vilniaus apygardos teismas 2021 metų liepos 2 dieną abu teisiamuosius pripažino kaltais dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. D. E. teismas skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos, o A. G., subendrinus su anksčiau skirta ir neatlikta bausme – 25 metus laisvės atėmimo.

Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)