Kaltinamasis 2017 m. sodyboje netoli Lietuvos – Lenkijos valstybinės sienos neteisėtai, neturėdamas leidimo, įgijo civilinėje apyvartoje draudžiamus daiktus – šaunamąjį ginklą – pramoninės gamybos 9 mm kalibro Makarovo konstrukcijos pistoletą (PM) su 2 vnt. dėtuvių, 64 vnt. šaudmenų – 9 mm kalibro Makarovo šovinių, bei sprogmenis – 5 vnt. „F-1“ markės skeveldrinių granatų, skirtų gyvosios jėgos ir objektų naikinimui/žalojimui iš už priedangos, užpildytų po apie 60 g didelės sprogstamosios galios sprogstamąja medžiaga trotilu, 1 vnt. „RG-42“ rankinę granatą, skirtą priešininko gyvosios jėgos ir objektų naikinimui/žalojimui artimoje kovoje atvirose vietovėse ar patalpose, užpildytą apie 115 g didelės sprogstamosios galios sprogstamąja medžiaga – trotilu, 6 vnt. „UZRGM“ modelio rankinių granatų sprogdiklių, kurių detonatoriuose yra po 1,5 g didelės sprogstamosios galios sprogstamųjų medžiagų, kuriuos neteisėtai, neturėdamas leidimo iki 2020 m. spalio vid. laikė, kol bute Kaune, jie buvo rasti ir paimti kratos metu policijos pareigūnų.

Tokiu būdu jis neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu, šaudmenimis ir didelės sprogstamosios galios sprogmenimis. Be to, tokiomis pačiomis aplinkybėmis jis įgijo civilinėje apyvartoje draudžiamą daiktą – nešaunamąjį ginklą – kastetą, kuris taip pat buvo rastas kratos metu.

Kaltinamasis prisipažino, kad mirusio tėvo sodyboje 2017 m. surado maišelį su šaunamaisiais ginklais, šoviniais, sprogmenimis, kastetu, kurį parsivežė pas save į namus Kaune ir laikė rūsyje esančiame sandėliuke, po to 2020 m. rugpjūčio mėnesį, juos nuvežęs paliko uošvienės bute.

Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, o atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra tai, kad jis prisipažįsta padaręs baudžiamojo įstatymo numatytas veikas ir nuoširdžiai gailisi.

Kadangi baudžiamoji byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymo tyrimo tvarka, paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu – kaltinamasis turės atlikti 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)