Redakcijos žiniomis, jo nušalinimo nuo užimamų pareigų klausimas spręstas tik vakar.

“Visi tyrimui reikalingi veiksmai su G.Valiukevičiumi jau atlikti, todėl jo suėmimo terminas nebus tęsiamas, - dienraščiui teigė Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Nerijus Marcinkevičius. - Nusprendėme jam skirti švelnesnes kardomąsias priemones: rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti, periodišką registraciją policijos įstaigoje pagal gyvenamąją vietą ir dokumentų paėmimą”.

Kebliausia, anot N.Marcinkevičiaus, nustatyti policijos įstaigą, kurioje G.Valiukevičius privalės periodiškai registruotis. Iki nusikaltimo, kuriuo jis įtariamas, šis pareigūnas apie penkerius metus gyveno L.Erentienės namuose, į kuriuos velionės artimieji jo nebeketina įleisti. Galbūt jam teks registruotis policijos įstaigoje pagal motinos gyvenamąją vietą.

Pasak N.Marcinkevičiaus, per daugiau kaip mėnesį vykstantį tyrimą daugiau įtarimų G.Valiukevičiui nepareikšta. Jis tebėra įtariamas tyčiniu sugyventinės nužudymu bei neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogmenimis. Dėl pastarojo paskirtų balistinės (ar rasti ginklai - šaunamieji), daktiloskopinės (ar ant jų nelikę įtariamojo ar kito asmens pirštų atspaudų) bei DNR (viliamasi, kad galbūt asmenį, paskutinį laikiusį šiuos ginklus savo rankose, pavyks nustatyti, pavyzdžiui, pagal likusį prakaitą) ekspertizių laukiama atsakymo. G.Valiukevičius neigia, kad ši nerakinamame sandėliuke aptikta nelegali ginkluotė - jo. Viliamasi šiomis ekspertizėmis įrodyti tiesą.

G.Valiukevičiaus suėmimas baigiasi sekmadienį, tačiau jį ketinta paleisti arba penktadienį, arba šiandien.

Ši žinia velionės L.Erentienės artimiesiems priminė jų jau patirtą šoką, kai ilgai buvo neapsisprendžiama, ar G.Valiukevičių suimti. Kaip dienraščiui patvirtino oficialūs šaltiniai, dėl tos sausio 12-osios įvykių pasiaiškinimus teisėjos nužudymo bylą tiriančiam prokurorui rašė du Kauno vyriausiojo policijos komisariato darbuotojai: kriminalinės policijos vairuotojas ir Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus (SNTS) tyrėjas.

Kaip tada rašėme, Kauno apygardos prokurorai tądien net tris kartus atidėliojo apsisprendimą, ar kreiptis į teismą dėl G.Valiukevičiaus suėmimo. Beatidėliojant baigėsi įstatymų leidžiamas jo sulaikymo terminas be teismo leidimo. Neketindami pažeisti įstatymų, Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VPK) areštinės darbuotojai, pasibaigus terminui, G.Valiukevičių paleido. Jį pasiėmė Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyrius, kurio tyrėjas ir atlydėjo G.Valiukevičių į Kauno rajono apylinkės teismą be jokių antrankių.

Ne visai tradicinė buvo ir G.Valiukevičiaus kelionė į Tardymo izoliatorių, nusprendus jį suimti mėnesiui. Apie tai, kur jis pirmiausiai tą vakarą atsidūrė, bylą tiriantis prokuroras išgirdo iš velionės L.Erentienės giminaitės, gyvenančios Kalniečių gatvėje. Paskambinusi prokurorui, ji pranešė išgirdusi skambutį į duris ir pamačiusi už jų stovintį G.Valiukevičių. Moteris jo neįsileido. Pradėjus aiškintis, ką visa tai reiškia, paaiškėjo, kad po teismo sprendimo jį suimti G.Valiukevičius paprašė kolegų nuvežti jį į minėtą adresą pasiimti būtinų higienos reikmenų ir persirengti. Teigiama, kad G.Valiukevičius čia buvo apsistojęs per laidotuves, po kurių iš karto sulaikytas, todėl šiame bute liko jo daiktų.

Vienintelis, anot N.Marcinkevičiaus, šį kolegos prašymą įgyvendinusių VPK darbuotojų pažeidimas, kad jie tai padarė be prokuroro žinios. Išklausius jų pasiaiškinimo, pareigūnų nuspręsta nebausti.

“Jeigu G.Valiukevičius būtų norėjęs pabėgti, būtų pabėgęs”, - pripažįsta N.Marcinkevičius, kartu pagrįsdamas ir vakarykštį sprendimą nebepratęsti įtariamojo dviem nusikaltimais suėmimo.