Delfi fotografas užfiksavo, kad prieš kelias dienas teisėtai atnaujinta, vėl vaivorykštės spalvomis išdažyta, perėja buvo sugadinta. Manoma, kad asmenys pasitelkė smalą.

Susisiekus su Vilniaus policija paaiškėjo, kad pranešimų apie smala sugadinta perėja dar nebuvo gauta.

Vis dėl to nuo penktadienio ryto ne vienas žmogus policijai skundėsi dėl vėl vaivorykštės spalvomis perdažytos perėjos, pranešėjai teigė, kad taip pažeidžiamos KET taisyklės, kad perėja yra išniokota ir pan. Policijos duomenimis, pirmas nusiskundimas buvo gautas penktadienį 10.48 val.

Uždažė juodai

Karas dėl perėjos prasidėjo gegužės 31 d. Vilniuje, Pylimo gatvėje, skaitytoja pastebėjo, jog prie penktadienį miesto centre vaivorykštės spalvomis nudažytos pėsčiųjų perėjos darbuojasi 4 asmenys, kurie juodos spalvos purškiamais dažnai uždažo šią gėjų bendruomenės simboliu laikomą vėliavą.

Incidentą vaizdo įraše užfiksavusi Delfi skaitytoja teigė, jog įrašas darytas 18.30 val. pirmadienį. Jame matyti, jog prie perėjos darbuojasi keturi asmenys geltonomis liemenėmis, šalia burzgia motociklai.

Skaitytojas taip pat teigė, jog į įvykio vietą buvo iškviesta policija.

Tada buvo teigiama, kad Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdyba pradėjo dvi administracines teisenas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 str.). Viena administracinė teisena – už važiuojamosios kelio dalies išdažymą įvairiaspalviais dažais, kita – už važiuojamosios kelio dalies išdažymą juodais dažais. Aiškinamos ir tikslinamos visos šiuo įvykiu susijusios aplinkybės. Tik objektyviai vertinus visą surinktą medžiagą, bus priimtas procesinis sprendimas.


Niokojama LGBT simbolika

Tai ne pirmas toks incidentas Vilniuje, kuomet LGBT simbolika papuošti objektai yra niokojami. Gegužės 17 dieną minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, Laisvės frakcija sostinės Rotušės aikštėje pastatė vaivorykštės spalvomis papuoštą suoliuką. Tai, kaip teigia idėjos autoriai, simbolinė dovana Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams.

Tačiau šis suoliukas jau kitos dienos paryčiais buvo perdažytas žalios spalvos dažais. Pasak sostinės policijos, vaizdo kameros apie 4.30 valandą užfiksavo, kaip vyras žaliais dažais terlioja Laisvės partijos Vilniui padovanotą suoliuką.

Netrukus pareigūnai nustatė ir sulaikė pažeidėją, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo bei tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo ir skirta 240 eurų bauda.

Dar anksčiau panašiai pasielgta su T. Narbuto gatvės požeminėje perėjoje nupiešta vaivorykštės vėliava - ji vėliau buvo uždažyta Lietuvos vėliavos spalvomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1060)