Pranešėjas teigė, kad į policiją kreipėsi po įtartino telefoninio pokalbio su kolega. Vėliau kolega į telefono skambučius nebeatsakinėjo. Neatsiliepė ir į pareigūnų skambučius.

Prie nuomojamo namo Vilniaus pakraštyje esančiuose soduose naktį atvyko policijos pareigūnai, tačiau durų jiems niekas neatidarė. Buvo iškviesti ugniagesiai, kad patektų į pastatą ir įleistų policininkus.

Tačiau durų ar lango laužti vis dėlto neprireikė. Atskubėjusiems baltarusio tautiečiams pagaliau pavyko jam prisiskambinti. Paaiškėjo, kad vyras tiesiog kietai miegojo. Pažadintas atidarė duris, pabendravo su pareigūnais.

O šiaip šventinė naktis sostinėje praėjo, palyginus, ramiai. Pasak pareigūnų, tai tikriausiai susiję su tuo, kad daugybė vilniečių išvažiavo švęsti į pajūrį ir sodybas.

Su vienu Vilniaus policijos patrulių ekipažu šventinę naktį važinėjo ir Delfi žurnalistas.

Apie 22 val. buvo gautas pranešimas, kad prie geležinkelio stoties, vidury gatvės stovi vyras ir neleidžia pravažiuoti autobusams ir troleibusams. Patruliai pagavo jau besišalinantį akivaizdžiai girtą vyrą. Jis nebuvo linkęs aiškinti, kodėl trikdė eismą, o koneveikė netoliese esančio labai pigaus viešbučio darbuotojus, kurie jo neįleido (neblaivūs gyventojai į daugiaviečius kambarius neįleidžiami) ir neatidavė jo daiktų bei dokumentų.

Pareigūnai daiktus ir dokumentus iš viešbučio paėmė ir atidavė savininkui. O paskui agresyviai nusiteikusį ir be perstojo rėkaujantį vyrą nuvežė į blaivyklą.

Būnant prie stoties į pareigūnus kreipėsi dar du vyrai.

Neblaivus benamis sakė, kad pažįstamas narkomanas iš jo pavogė banko kortelę. Bet netrukus jis nusprendė tam vagiui atleisti. Vyras gyrėsi, kad yra turtingas, todėl šventės proga pinigų davė ir stoties prostitutėms, bet jų paslaugomis nesinaudojo.

Kitas prie pareigūnų priėjęs vyras buvo blaivus užsienietis. Jis trečiadienį prarado telefoną ir banko kortelę (pametė ar buvo apvogtas), o po keleto valandų sužinojo, kad jo kortele atsiskaityta prie stoties esančioje parduotuvėje. Užsienietis buvo nuvežtas į policijos įstaigą parašyti pareiškimo.

Čigonų taboro likučiuose (beveik visos neteisėtai pastatytos trobos jau nugriautos) prie Rodūnios sodų buvo ramu – čia kvaišalus perkantys narkomanai dingo vos pamatę atvažiuojančius policininkus.

Beje, čia yra kelmas, prismaigstytas švirkštų, kurį narkomanai vadina meno kūriniu. Švirkštų pilna ir po gaisro nebegyvenamame taboro name.

Po vidurnakčio buvo gautas iškvietimas į Saulėtekyje esančią degalinę „Viada“. Pranešta, kad automobilio „Porsche“ vairuotojas išvažiavo neištraukęs iš bako degalų kolonėlės žarnos ir nutraukė jos pistoletą.

Pareigūnai greitai nustatė įmonę, kuriai priklauso „Porsche Panamera“. Netrukus paaiškėjo ir kas vairavo šį automobilį. Vaikinui telefonu buvo pasiūlyta neatidėliojant atvykti į degalinę ir užpildyti eismo įvykio deklaraciją. Netrukus jis taip ir padarė.

Sostinės blaivykloje, pasak jos darbuotojų, per šias Jonines klientų nebuvo daugiau nei eilinę naktį.

Nedaug buvo ir smurto artimoje aplinkoje bei gatvės muštynių. Bene daugiausiai kraujo buvo pralieta prie Vokiečių g. esančio naktinio klubo „Metelica“. Čia jaunam vyrui stipriai prakirstas antakis. Prie šio klubo muštynės yra dažnas reiškinys. Policininkai „Metelicą“ net praminė kovos klubu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)