Ikiteisminis tyrimas perduotas Vilniaus apylinkės prokuratūrai kaltinamajam aktui surašyti. Netrukus byla, kurioje įtarimai pareikšti Trakų rajono gyventojui, pasieks teismą. Jaunam vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų, praneša Vilniaus apskrities policija.

2020 m. liepos 15 d., apie 0 val. 40 min., Trakų r., Rūdiškių miestelyje, buvo sustabdytas ir nuodugniai patikrintas BMW markės automobilis. Nuo pat sustabdymo momento ir viso tikrinimo metu automobilio vairuotojas, tuomet dar 22-ejų metų amžiaus Rūdiškių gyventojas, akivaizdžiai labai nerimavo. Policijos pareigūnai pirmiausia aptiko dar supakuotas elektronines svarstykles, šalia maisto papildų dėžutę, o vėliau, išėmę iš priekinio prietaisų skydelio multimedijos įrenginį, suprato, kodėl vairuotojas taip nerimauja – buvo rasta net 16 polietileninių užspaudžiamų maišelių ir vienas didesnio tūrio maišelis su baltais milteliais. Vairuotojas pripažino, kad tai narkotinė medžiaga – kokainas.

Trakų policijos pareigūnai nedelsiant atliko kratą įtariamojo gyvenamojoje vietoje, kur surado dar vieną maišelį su narkotine medžiaga ‒ kokainu. Viso rasta apie 60 g šios narkotinės medžiagos. Po vėliau atliktų tyrimų nustatyta, kad daugiau nei pusę rastos medžiagos sudaro grynasis kokainas, o kita dalis – priemaišos. Taip narkotikų prekeiviai daro siekdami padidinti medžiagos kiekį ir gauti didesnį nelegalų pelną. Narkotinių medžiagų paieškai tuomet buvo pasitelktas ir policijos kinologų šuo Alfar.

Ikiteisminio tyrimo metu po atliktų biologinių, daktiloskopinių ir cheminių tyrimų, Trakų policijos pareigūnams pavyko surinkti pakankamai įrodymų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę, padarius sunkų nusikaltimą. Jis stos prieš teismą. Prieš metu šis jaunas vyras jau buvo teistas už viešosios tvarkos trikdymą Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)