Evaldo R. nuotrauka britų ir Lietuvos žiniasklaidoje buvo išplatinta 2013-aisiai metais. Tuomet Anglijos teisėsauga paskelbė 17-os labiausiai ieškomų užsieniečių sąrašą, kurie slapstosi šioje šalyje.

Viešindami nuotraukas pareigūnai tikėjosi, kad juos pavyks greičiau surasti ir ragino visuomenę pranešti išvydus jų veidus. Tuomet Lietuvos policija kalbėjo, kad Evaldas R. nėra laikomas itin pavojingu asmeniu.

Įtariamasis galiausiai įkliuvo ir šiemet buvo pargabentas į Lietuvą, kur bus aiškinamasi, ar jis išties padarė nusikaltimą, kuriuo yra apkaltintas.

Įdomu tai, kad nuosprendžio dėl nusikaltimo ilgą laiką prasislapstęs Evaldas R., priešingai nei dauguma bėglių, laukia laisvėje.

Tiesa, jam skirta pakankamai griežta kardomoji priemonė – artimiausius 3 mėnesius vyras turės nešioti apykoję, neišeiti iš namų nuo 22 val. iki 6 val., bei neišvykti iš Alytaus apskrities ribų.

Delfi bandė domėtis, kodėl Evaldas R. sulaukė tokio pasitikėjimo, tačiau atsakymų gauti nepavyko. Bylą kontroliuojanti prokurorė Rasa Urbienė pasakė, kadangi kaltinamojo likimas sprendžiamas jau teismo salėje, ji jokių komentarų neteiks.

Evaldas R.

Vakarėlis paauglei virto košmaru

Istorija, dėl kurios aiškintis priverstas Evaldas R., prasidėjo dar 2007-ųjų spalio 14-ąją. Tą rytą išsigandusi motina Alytaus pareigūnams pranešė, kad rado nuogą ir galbūt išprievartautą savo 13-metę dukrą.

Apklausta paauglė pasakojo, kad su gerokai vyresniu Evaldu R. nuvyko į sodybą, kur buvo švenčiamos Regimanto J. Kūdikio krikštynos. Prie stato prisėdusi nepilnametė gurkšnojo sidrą, po to kažkas jai įpylė šampano.

„Išgėrusi pusę stiklinės atsijungiau ir daugiau nieko nebeprisimenu, – pareigūnams pasakojo mergina. – Atsikėliau naktį jau kituose namuose, buvau be kelnių ir be kelnaičių. Nuėjau nusiprausti, nes veidas buvo kruvinas, sulaužyta nosis.“

Kiti vakarėlio dalyviai pasakojo, kad smarkiai apgirtusi mergina susižalojo pargriuvusi lauke. Tada ją kažkas paguldė į lovą.

Kiek vėliau į kambarį užėjusi Regimanto J. sesuo pamatė, kad šalia paauglės yra pusnuogis Evaldas R., o ant žemės prie lovos guli jos brolis. Supykusi moteris visus tris aprėkė ir išvijo iš savo namų.

Abu vyrai paėmė ir nunešė paauglę į automobilį, nes ji pati negalėjo paeiti. Girti jie nuvairavo iki Evaldo R. tėvų namų.

Ten paguldė merginą į lovą ir toliau girtavo. Čia juos užtiko Evaldo R. patėvis su mama, kurie supykę išvijo abu vyrus iš namų, o ryte paauglės mamai papasakojo, kas nutiko.

Dėl šio nusikaltimo iškart buvo sulaikytas Regimantas J., o Evaldas R. spruko ir pasislėpė užsienyje.

Pats Regimantas tvirtino nieko neprievartavęs, tačiau įrodymai buvo jam nepalankūs – lovoje rasta jo spermos. Sužinojęs apie tokius įrodymus jis sukūrė versiją, esą nieko su paauglę nedarė, o tik užtikęs lovoje ją su Evaldu R. labai susijaudino ir pradėjo masturbuotis.

Bylai pasiekus teismo salę, nukentėjusiosios motina savo ieškinį atsiėmė ir pareiškė, kad jokių pretenzijų niekam neturi ir dėl įvykio atleido. Tačiau teisėjai į tai nekreipė dėmesio, taip pat nepatikėjo ir Regimanto J. pasakojimu ir už mažametės išžaginimą įkalino jį daugiau nei 5 metams.

Nori teisingumo

Bausmę jau atlikęs Regimantas J. šiandien įtaria, kad nuo teisėsaugos pasprukęs ir pasislėpęs Evaldas R. išsisuks.

Jam įtarimą kelia tai, kad į Lietuvą po tiek metų grąžintas kaltinamasis net nebuvo suimtas, nors yra jam tenka atsakyti už sunkų nusikaltimą.

„Nesuprantu, vyksta kažkokios nesąmonės. Aš niekur nesislėpiau, atsėdėjau, o jis pabėgęs dabar išsisuks“, – susisiekęs su Delfi piktinosi Regimantas J.

Sužinoti, kaip nagrinėjama ši byla, visuomenei nepavyks, kadangi ji narpliojama už uždarų durų.

Tačiau prieš Evaldą R. turimi įrodymai nėra vienareikšmiški. Ikiteisminio tyrimo metu pats Regimantas J., bandydamas kratytis kaltės, teigė, kad tik matė nuogą draugą gulinti su paaugle, tačiau apie jokią privartą neužsiminė.

Tiesa, pareigūnai patalynėje rado ne tik Regimanto J., tačiau ir dar vieno žmogaus DNR pėdsakus. Tikėtina, kad juos paliko būtent Evaldas R.

Už mažametės išžaginimą įstatyme numatyta laisvės atėmimas nuo 5 iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)