Po prevencinių veiksmų, nuteistasis, turėjęs kūno ertmėse paslėptus draudžiamus daiktus, pats juos atidavė pareigūnams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas. Kriminalinės žvalgybos valdyba dėkoja Kauno tardymo izoliatoriui ir Vilniaus pataisos namams už aktyvią pagalbą išaiškinant ir užkardant šią nusikalstamą veiką, praneša Kalėjimų departamentas.

Pareigūnai neretai turi įtarimų, kad pataisos įstaigose nuteistiesiems draudžiami turėti daiktai ar medžiagos – telefonai, narkotikai – slepiami bausmę atliekančių asmenų kūno ertmėse. Tačiau pataisos namų darbuotojams ar medikams sudėtinga praktiškai įgyvendinti teisės aktus, numatančius, asmens kūno ertmių apžiūrą, jeigu nuteistasis nesutinka ir jai prieštarauja.

Prižiūrėtojams taip pat neleidžiama naudoti ginklus prieš sprunkančius kalinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)