Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismui adresuotame ieškininiame pareiškime prašoma pripažinti negaliojančiais UAB "Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" visuotinio akcininkų susirinkimų nutarimus dėl 1,5 milijono litų kredito paėmimo, pastato Vilniuje ,,Ledo rūmai" pardavimo ir šio pastato pirkimo lizingo būdu iš UAB ,,VB lizingas", kredito lizingo būdu paėmimo bei įgaliojimų ,,Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" bendrovės direktoriui Elijui Romanovui pasirašyti pirkimo, pardavimo, paskolos paėmimo sutartis.

Byloje ieškovu yra patrauktas Specialus fondas veikiančioms ir besisteigiančioms profesinėms sąjungoms remti, atsakovu - UAB "Vilniaus koncertų ir sporto rūmai".

Specialus fondas veikiančioms ir besisteigiančioms profesinėms sąjungoms remti įgalioto atstovo į teismą nedelegavo. Į posėdį atvykęs fondo direktorius teigė, kad teisme atstovauti fondui neturi įgaliojimų.

Atsakovo - "Vilniaus koncertų ir sporto rūmų" - interesams atstovavęs advokatas Jonas Ivoška sakė, kad prokuratūra ieškinį turėtų patikslinti, nes jis surašytas skubotai, ir jį išnagrinėti "problematiška".

Generalinei prokuratūrai atstovavusi Civilinių bylų skyriaus prokurorė Stasė Petravičienė teismui pateikė papildomą pareiškimą. Juo teismas prašomas pripažinti negaliojančiu 2000 metų balandžio 19 dienos UAB "Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" neeilinio visuotinio akcininkų susirinkime priimtą nutarimą, kuriuo UAB "Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" leista parduoti bendrovei "VB lizingas" "Ledo rūmų" čiuožyklos pastatą Žvejų gatvėje už 3 mln. litų ir šį pastatą nupirkti iš "VB lizingas" finansinio lizingo būdu.

Pirkimo-pardavimo dokumentus buvo įgaliotas pasirašyti UAB "Vilniaus koncertų ir sporto rūmų" direktorius E.Romanovas.

Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismas Generalinės prokuratūros papildomą pareiškimą priimti atsisakė, nes, pagal įstatymus, ieškinius, kurių suma yra daugiau nei 100 tūkst. litų, nagrinėja apygardų teismai. Todėl papildomą Generalinės prokuratūros ieškininį pareiškimą turėtų nagrinėti Vilniaus apygardos teismas.

Teismo nutartį šalys gali apskųsti.

Gali būti, kad dabar dviejuose teismuose atsidurs dvi civilinės bylos, susijusios su "Ledo rūmų" reikalais.

Lapkritį, tirdami Sporto rūmų Vilniuje privatizavimą, teisėsaugos pareigūnai atliko dokumentų poėmį Vilniaus krepšinio klubo "Rytas" buhalterijoje, kuri įsikūrusi dienraščio "Lietuvos rytas" redakcijos patalpose.

Dienraštis "Lietuvos rytas", kurį leidžianti bendrovė "Lietuvos rytas" yra pagrindinis krepšinio klubo "Rytas" finansinis rėmėjas, tokius teisėsaugos veiksmus įvertino kaip išpuolį prieš laikraštį.

Sporto rūmų kompleksui Vilniuje priklausę ledo rūmai dabar yra pertvarkyti į krepšinio areną, kurioje treniruojasi ir žaidžia "Ryto" klubo komanda bei vyksta įvairūs krepšinio turnyrai, įskaitant tarptautinius.

Klubo "Rytas" prezidentas Gedvydas Vainauskas, kuris yra ir dienraščio "Lietuvos rytas" vyriausiasis redaktorius, tada kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus, be kita ko, kaltindamas teisėsaugos pareigūnus nekorektišku elgesiu.

Tuo tarpu generalinio prokuroro pavaduotojas Kęstutis Betingis tada teigė, kad "išklausius pareigūnus, galima spėti, kad jiems buvo trukdoma vykdyti savo pareigas" ir neatmetė galimybės, kad žurnalistams gali būti iškeltos bylos už trukdymą pareigūnams atlikti pareigas.

Vėliau Generalinė prokuratūra pranešė, kad po patikrinimo atsisakė kelti baudžiamąją bylą dienraščio ,,Lietuvos rytas" leidėjams ir žurnalistams, nesant jų veiksmuose nusikaltimo sudėties.

"Lietuvos ryto" leidėjų ir žurnalistų elgesį teisėsaugos pareigūnai vertina kaip neetišką ir trukdžiusį jiems atlikti tarnybines pareigas, ir medžiagą perdavė svarstyti Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai.