Anot teismo, byloje nustatyta, kad A. J. 2021-04-19 vairavo automobilį „Audi A4”, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jam nustatytas 2,55 promilių girtumas, ir tokiu būdu, būdamas 2020-02-11 ir 2021-03-04 nuosprendžiais nuteistas už analogiškų veikų padarymą, piktybiškai nevykdė jam paskirtų baudžiamojo poveikio priemonių - uždraudimo naudotis specialia teise vairuoti kelių, oro ar vandens transporto priemones.

Kaltinamasis A. J. pagal pareikštus kaltinimus kaltę prisipažino visiškai ir parodė, kad 2020-02-11 Plungės apylinkės teismo Plungės rūmų nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl vairavimo esant neblaiviam ir jam buvo paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - trejus metus uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones.

Taip pat, 2021-03-04 Plungės apylinkės teismo Plungės rūmų 2020-12-23 nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu, dėl analogiškos nusikalstamos veikos, dėl kurios jam taip pat buvo paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - uždrausta naudotis specialia teise - teise vairuoti kelių, oro ar vandens transporto priemones ketverių metų laikotarpiui.

2020-04-29 ir 2021-03-04 Lietuvos probacijos tarnybos Klaipėdos regiono probacijos skyriaus specialistė jį supažindino su baudžiamojo poveikio priemonių atlikimo tvarka ir sąlygomis, jam buvo išaiškinta, kad negali vairuoti kelių, oro ar vandens transporto priemonių iki baudžiamojo poveikio priemonių pabaigos - 2025-02-25, taip pat buvo išaiškintos baudžiamojo poveikio priemonių nevykdymo pasekmės. Jis puikiai suprato, kad negali vairuoti automobilio, tačiau išgėręs nesusivaldė, nes turi priklausomybę nuo alkoholio ir nesugeba savęs kontroliuoti.

Teismas, išnagrinėjęs ir įvertinęs byloje esančius įrodymus, A. J. pripažino kaltu.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad A. J. padarė vieną nesunkų nusikaltimą ir vieną baudžiamąjį nusižengimą, taip pat į kaltinamojo atsakomybę lengvinančią aplinkybę, mat jis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir išreiškė nuoširdžią atgailą, į atsakomybę sunkinančią aplinkybę - nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistu, t.y. būdamas teistas už tyčinį nusikaltimą, ir turėdamas neišnykusį teistumas už jį, į kaltinamojo asmenybę - daug kartų baustas administracine tvarka už įvairių nusižengimų, susijusių su girtumu, padarymą, į tai, kad turi daug galiojančių nuobaudų, kurių nėra linkęs vykdyti, oficialiai nedirba.

Įvertinęs minėtas aplinkybes, taip pat tai, kad byla išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą, teismas A. J. už šias nusikalstamas veikas paskyrė 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi A. J. nusikalstamas veikas padarė neatlikęs ankstesniu nuosprendžiu paskirtos bausmės, jam bausmės buvo subendrintos, ir teismas A. J. paskyrė galutinę bausmę - 10 (dešimt) mėnesių laisvės atėmimo. Be to, A. J. paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės – uždraudimas naudotis specialia teise – teise vairuoti kelių transporto priemones 5 (penkerių) metų laikotarpiui bei automobilio „Audi A4” vertę atitinkančios pinigų sumos - 1770 Eur konfiskavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)