Vyras dešine ranka išsitraukė už nugaros slėptą peilį ir tyčia darė mostą vyriausiosios patrulės link, o jai ranka nustūmus kaltinamojo dešinę ranką ir atsitraukus, tyčia pakartotinai vėl darė mostą ranka, kurioje laikė peilį. Patrulei atsitraukus, kolega smurtinius veiksmus nutraukė – atitraukė V. Č. nuo pareigūnės, pargriovė ir savo kūnu prispaudė jį prie grindų. Teismas konstatavo, kad tokiu būdu V. Č. panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnams.

V. Č. išteisintas už pasikėsinimą nužudyti policijos pareigūnę dėl jos tarnybos pareigų vykdymo, nes byloje nebuvo surinkta įrodymų, kad kaltinamasis savo veiksmais dar ir kėsinosi nužudyti, siekė atimti jai gyvybę, praneša Kauno apygardos teismas.

Atsižvelgęs į kaltinamojo asmenybę, į tai, kad anksčiau teistas, niekur nedirba, taip pat į tai, kad nustatyta viena atsakomybę lengvinanti ir viena atsakomybę sunkinanti aplinkybės, kad švelnesnių bausmių skyrimas kaltinamajam nedaro jokio poveikio, teismas V. Č. skyrė 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Ją subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu paskirta bausme, V. Č. paskirta galutinė 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)