Policija informavo, kad savaitės lakstūnas su BMW automobiliu užfiksuotas trečiadienį, birželio 9-osios vakarą, apie 21.20 val., Kauno r., Ramučių k., kur leidžiamas maksimalus 50 km/val greitis, praskriejęs 153 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Vakar, birželio 13 d., apie 10.35 val., policijos pareigūnai automobilio vairuotojui užfiksavo ir didžiausią neblaivumo laipsnį per visą savaitę.

Kauno r., Vandžiogalos pl., patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „VW Golf“, kurio vairuotojas (gim. 1991 m.) pareigūnams prisipažino iš vakaro vartojęs alkoholio – tai išdavė ir nuo vairuotojo sklidęs stiprus alkoholio kvapas bei nerišli kalba. Alkoholio matuoklio rezultatai parodė vidutinį girtumo laipsnį – 1,96 prom., todėl vyras buvo nušalintas nuo automobilio vairavimo ir sustabdyta teisė vairuoti transporto priemones.

Dar viena neblaivi vairuotoja Kauno r., Mastaičių k., buvo sustabdyta penktadienį, tiesa, ją pareigūnams teko vytis, mat mergina, išsigandusi, kad ją stabdo policijos pareigūnas, tik padidino greitį ir bandė pabėgti.

Kaip vėliau paaiškėjo, vairuotojos išgąsčiui buvo pagrindas – „Fiat Ducato“ vairavusi mergina (gim. 1996 m.) buvo neblaivi, kaip pati pripažino, prieš valandą gėrė alaus. Jai nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,82 prom.

Taip pat paaiškėjo, kad automobilis neįregistruotas ir neapdraustas privalomuoju draudimu. Už padarytus nusižengimus vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Tą pačią dieną, Kauno r., Garliavoje, Vakarinėje g., buvo sustabdytas ir neblaivus dviratininkas (gim. 1977m.). Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,56 prom.

Savaitės pabaigoje ir visą likusį savaitgalį, birželio 10–13 d., Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos ir Kaišiadorių r., Kauno apskr. VPK Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolei bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Per keturias dienas patikrinus virš 4 tūkst. transporto priemonių, buvo išaiškinta 13 neblaivių vairuotojų (daugumai jų nustatytas lengvas girtumas) ir 2 dviratininkai, taip pat 5 asmenys, vairavę transporto priemones neturint tam teisės. Nustatyti ir kiti pavieniai KET pažeidimai, kai buvo vairuojama neįregistruotas transporto priemones, ar nedėvėti automobilių saugos diržai.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 15 neblaivių vairuotojų ir 6 dviratininkus. Dar 15 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 5 eismo dalyviai (pernai iki birželio mėnesio pabaigos – 14), dar 261 sužeistas (pernai – 279). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)