M. S. nuteistas už tai, kad 2020 m. rugsėjo 16 d., apie 12.10 val. Kėdainių rajone, vairuodamas transporto priemonių junginį, susidedantį iš vilkiko „Mercedes-Benz Actros 1844 LS“ su puspriekabe „Schmitz Cargobull“, ir važiuodamas kryptimi nuo Kėdainių link Kauno, pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, sukėlė eismo įvykį, kurio metu žuvo automobilio „Merces Benz 300“ vairuotojas.

Teisminio nagrinėjimo metu M. S. kaltu prisipažino, nurodė, kad pravažiavus po tiltu, maždaug likus 2 km iki eismo įvykio vietos, jis siekė buteliuko su vandeniu, kuris buvo šaldytuve jam už nugaros. Tuo metu jis kažkodėl pažiūrėjo į kairę, iš kur labai ryškiai švietė saulė, nuo ko jam akyse net patamsėjo.

„Priekyje savęs matė mašiną, kuri važiavo priešpriešiais, siluetą, o lengvąjį automobilį jis pamatė paskutiniu momentu. Jį pamatęs bandė stabdyti, vairą suko į dešinę, tačiau susidūrimo neišvengė.“ – teigiama teismo nuosprendyje.

Skiriant bausmę M. S., teismas atsižvelgė į tai, jis neteistas, administracine tvarka nebaustas, kaltu prisipažino visiškai ir nuoširdžiai gailisi, atsiprašė visų nukentėjusių.

Teismas, atidėdamas M. S. laisvės atėmimo bausmės vykdymą, įvertino tai, kad M. S. anksčiau nusikalstamų veikų nebuvo padaręs, padarytas netyčinis nusikaltimas. Kaltinamasis kritiškai įvertino savo elgesį, suprato padarytos nusikalstamos veikos pavojingumą ir padarinius, prisipažino nusikaltęs ir gailisi.

„Kaltinamasis nesislepia nuo teismo, vykdo kardomųjų priemonių reikalavimus. Atsiprašė nukentėjusių.“ - konstatavo teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)