Antradienio naktį Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono savivaldybės Varviškės kaimu pastebėjo Nemuno link einančius du asmenis su paspirtuku. Šios upės viduriu čia eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Apylinkes toliau žvalgę pasieniečiai netrukus užfiksavo paspirtuku nuo pakrantės į Lietuvos gilumą važiuojantį asmenį. Buvo matyti, kad jis gabena keturis ryšulius.

Vežiką VSAT pareigūnai sulaikė su įkalčiais. Paaiškėjo, kad 32 metų vilnietis gabeno 1880 pakelių cigarečių „NZ Gold“. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Sulaikytojo bendrininkas, pasinaudojęs tamsa, pasislėpė. Vietovės apieškai buvo pasitelktas VSAT kinologas su tarnybine belgų avigane Perla. Pėdsakus nesunkiai aptikusi keturkojė pasieniečius nuvedė link Varviškės kaimo, kurio prieigose VSAT pareigūnai bėglį sučiupo. Nustatyta, kad jis yra 34-erių alytiškis.

Nemuno pakrantės apžiūros metu pasieniečiai rado dar 4 juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius, o juose – 1880 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“. Neabejojama, kad šių rūkalų gabentojai būtų atvykę pasiimti prieš tai paslėpę pirmąją krovinio dalį.

Cigaretės ir paspirtukas laikinai saugomi Kapčiamiesčio užkardoje. Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę. Jiems gresia baudos arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėję VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)