2021-04-29 Vilniaus regiono apylinkės teismas administracinio nusižengimo byloje dėl pažeidimo, numatyto Lietuvos Respublikos administracinio nusižengimo kodekso 508 str., priėmė nutarimą ir trisdešimtmetei moteriai paskyrė įspėjimą dėl to, kad pastaroji socialiniame tinkle „Facebook“ savo komentarais įžeidė Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūną.

Administracinio nusižengimo teisena inicijuota Vilniaus apskr. policijos Imuniteto valdyboje iškart po to, kai š. m. sausio mėnesį viešoje erdvėje, atliekant socialinių tinklų stebėseną, užfiksuotas įžeidžiančio turinio komentaras. Vėliau buvo gautas ir paties pareigūno tarnybinis pranešimas dėl viešoje erdvėje įžeidžiančio pobūdžio išreikštų komentarų, kurie tiesiogiai susiję su jo vykdomomis pareigomis.

Vilniaus apskr. policijos Imuniteto valdyba, kurios vienas iš pagrindinių tikslų yra apginti sąžiningai tarnybines pareigas vykdančius pareigūnus, ragina įstaigos darbuotojus informuoti Imuniteto valdybos pareigūnus apie mėginimus juos neteisėtai paveikti įžeidžiant ar darant įtaką kitokiomis priemonėmis.

Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas, reiškiamas žodžiais, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu elgesiu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)