Policija informavo, kad buvo gauta informacija, kad Raseinių r., greta Skirmantiškės k. esančiame miške, rengiamasi naminės degtinės gamybos procesui.

Nuvykusiems į mišką pareigūnams teko gerokai paklaidžioti po mišką, kol buvo rasti šio proceso dalyviai. Aptiktomis automobilio vėžėmis, vedančiomis per laukus, jie pėsčiomis nusekė iki Betygalos seniūnijos. Prie Mūkės upelio pareigūnai išvydo tris pareigūnams pažįstamus asmenis, kurie su teisėsauga yra turėję įvairiausių reikalų – ir teisti už nusikaltimus, ir apdovanoti ne viena nuobauda už administracinius nusižengimus.

Vyrai triūsė prie didžiulių statinių. Įtariama, darė raugą naminei degtinei virti. Kai jie, sėdę į automobilį ir pavažiavę tolėliau, pradėjo ruošti malkas ugniai užkurti, pareigūnai apžiūrėjo statines. Vienoje jų buvo jau „naminukės“ gamybai paruoštas išrūgęs raugas, kitoje - ką tik užraugtas skystalas, trečia - tuščia. Buvo priimtas sprendimas įtariamuosius sulaikyti.

Pareigūnai paslapčiomis ėmė slinkti prie triūsiančios trijulės. Išgirdę pareigūnų šūksmą „Stok, policija!“, netikėtai užklupti vyrai tarsi pabaidyti kiškiai puolė į skirtingas puses. Pareigūnai pačiupo du, kurių vieną teko net elektros impulsiniu prietaisu „Taser“ sustabdyti.

26 ir 28 metų Raseinių rajono gyventojai atsidūrė areštinėje. Abiem pareikšti įtarimai dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo. Trečiojo, 28 metų bendrininko, laukia toks pat likimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)