Kaip Delfi sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė, patruliai jį sustabdė gavę kito vairuotojo pranešimą apie nesaugiai vairuojamą „Mercedes“.

Automobilis į policijos sulaikytų automobilių aikštelę neišvežtas, jis perduotas vairuoti blaiviam asmeniui.

Ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo, kai girtumas viršija pusantros promilės, nepradėtas, nes teisėjas turi neliečiamybę. Medžiaga dėl vairavimo girtam perduota prokuratūrai.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla šią informaciją patvirtino ir nurodė, kad šiandien pavakare Kauno rajone buvo sustabdytas automobilį vairavęs neblaivus Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla.

Teisėjų tarybos vadovybė nedelsdama informavo Lietuvos Respublikos Prezidento instituciją apie šį įvykį.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą Respublikos Prezidentas priima dekretą kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjo įgaliojimai sustabdomi iki bus priimtas sprendimas dėl teisėjo atleidimo iš pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)