Vieną šių metų sausio naktį buvo apiplėštas Zarasų rajono gyventojas. Išgirdęs beldimą ir atidaręs duris, šeimininkas buvo užpultas ir sumuštas, jam grasinta pistoletu. Plėšikai, veidus prisidengę kaukėmis, iš vyro namo pagrobė 12 butelių vyno, cigarečių, apie 250 eurų.

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokurorė Daiva Kajutytė-Šipelienė.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad, jaunuolių kompanijai pritrūkus pinigų, apiplėšti pažįstamą vyrą dviem draugams, iš kurių vienas – nepilnametis, galimai pasiūlė 21 metų zarasiškis D. L. Vienas vaikinų į apiplėšimą pasikvietė savo anksčiau už vagystes teistą motiną, 46 metų N. B., o ši – praeityje 8 kartus teistą 56 metų bičiulį G. S.

Sulaikyti teisėsaugos pareigūnų, 4 plėšimo dalyviai pripažino savo kaltę, ją neigė tik apiplėšimą įvykdyti galimai sukurstęs D. L. Kratų metu pas nepilnametį įtariamąjį namuose buvo rastas kastetas, o pas vaikiną, dalyvavusį apiplėšime su motina – pneumatinis pistoletas. Kadangi jais disponuoti jaunuoliai neturėjo teisės, jiems buvo pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo nešaunamaisiais ginklais. Nešaunamiesiems D kategorijos ginklams dėl savo nedidelės galios priskiriamas ir pistoletas, kuriuo apiplėšimo metu buvo gąsdinamas namo šeimininkas.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmuose gegužės 27 dieną plėšikams buvo paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis. Nepilnamečiui skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams. Su motina apiplėšime dalyvavusiam ir neteisėtai pneumatinį pistoletą turėjusiam Š. P. skirta 6 mėnesių realaus laisvės atėmimo bausmė, o dar 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas 2 metams.

Kriminalinę praeitį turinčiai N. B. teismas skyrė 1,5 metų, recidyvistu pripažintam G. S. – 3 metų, plėšimui galimai bičiulius sukursčiusiam D. L. – 2 metų laisvės atėmimo bausmes. Visi jie atlikti bausmės į įkalinimo įstaigas keliaus nuosprendžiui įsiteisėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)