Penktadienį pavakary gaisras kilo viename iš daugiabučio gyvenamojo namo butų Šakiuose, Kudirkos gatvėje. Čia liepsnojo virtuvė. Gaisro metu apdegė joje buvę baldai ir namų apyvokos daiktai, aprūko koridorius ir du kambariai.

20.19 val. buvo pranešta, kad Šiaulių rajone, Meškuičių seniūnijoje, Domantų kaime, dega UAB „Mediniai baldai“ dažykla. Įmonėje degė ventiliacijos filtrai. Kilus gaisrui, veikė priešgaisrinė signalizacija.

21.12 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, „Iki“ parduotuvėje, administracinėse patalpose, dega lubų šviestuvas. Atvykus ugniagesiams, žmonės iš parduotuvės buvo išėję. Gaisro metu apdegė elektros laidai, aprūko lubos.

Šeštadienio naktį, 3.24 val., gaisras kilo Molėtų rajone, Čiulėnų seniūnijoje, Kulionių kaime esančiame Molėtų krašto muziejuje. Atvykus ugniagesiams, pastatas degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė rūsio pastatas. Ugniagesiai išsaugojo už 13 m stovintį medinį etnografinės sodybos pastatą, kurio stogas dengtas skiedromis. Rūsio pastate nebuvo nei autonominio dūmų detektoriaus, nei priešgaisrinės signalizacijos.

Sekmadienį, 9.13 val., ugniagesiai skubėjo į Vilkaviškio rajono Pilviškių seniūnijos Strielčiškių kaimą. Gaisras kilo viename iš gyvenamųjų namų. Ugniagesiai iš namo, kuriame tvyrojo daug dūmų, išvedė žmogų ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Gaisro metu apdegė lova ir dalis grindų.

16.38 val. Kauno rajone, Domeikavos kaime, degė gyvenamojo namo stogas. Ugniagesiai iš namo išvedė vyrą. Jis nenukentėjo. Gaisro metu stogas sudegė ir sukrito. Name buvo įrengtas dūmų detektorius.

Naktį į gegužės 31 d., po vidurnakčio, Kretingoje, Nemuno gatvėje, liepsnojo gyvenamojo namo stogas ir palėpė. Gaisro metu apdegė 100 kv. m stogo konstrukcijų, buvo nuardyta apie 10 kv. m apskardintos sienos.

Penktadienį, 12.20 val., buvo gautas pranešimas, kad Telšiuose, Masčio ežere, vandenyje plūduriuoja žmogaus kūnas. Ugniagesiai ištraukė vyro kūną.

19.03 val. ugniagesiai vėl skubėjo prie Masčio ežero. Jiems buvo pranešta, kad į vandenį įšoko jaunuolis ir nebeišnyra. Jį ištraukė ir gaivino draugai. Atvykę ugniagesiai tęsė gaivinimą, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Jaunuolis buvo išvežtas į ligoninę.

Šeštadienio rytą pranešta, kad Kaune, Nemune, plūduriuoja žmogaus kūnas. Jį ištraukė ugniagesiai.

Sekmadienį, 19.37 val., buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkų rajone, Kalesninkų seniūnijoje, Matuizų kaime, tvenkinyje apvirto valtis, kurioje buvo 4 žmonės. Iki atvykstant ugniagesiams, 2 žmonės parplaukė į krantą patys. Dar dviejų žmonių tebeieškoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją