Apie šį ikiteisminį tyrimą pareigūnai nekalba. MKT atstovas Gediminas Kulikauskas Delfi atsakė, kad tarnyba šio sulaikymo nekomentuos. Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas, motyvuodamas tuo, kad tyrimą atlieka MKT, o ne policija, sakė negalintis pasakoti apie šią bylą. Jis tik patvirtino, jog policija gavo pranešimą, kad ENTV vyr. tyrėjui pareikšti įtarimai ir jis suimtas. Pasak M. Stravinsko, minėtasis pareigūnas policijoje dirba keliolika metų, iki šiol buvo „labai teigiamas“.

„Lukašenka prieš pabaigą desperatiškai varo kontrabandą“, – sako muitinės pareigūnai. Pastaruoju metu iš Baltarusijos vilkikais gabenamos kontrabandinės cigaretės sulaikomos vos ne kasdien.

Gegužės 16 d. į Medininkų kelio postą atvažiavo Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Mercedes Benz“. Vairuotojas deklaravo vežantis stiklainių krovinį, tačiau patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad stiklainių tebuvo 4 paletės, sukrautos puspriekabės gale. Likusi puspriekabės dalis buvo pilna cigarečių dėžių – iš viso rasta net 1500 dėžių (750 tūkst. pakelių) įvairių baltarusiškų rūkalų, kurių vertė – apie 2,7 mln. eurų. Vairuotojas buvo sulaikytas, vėliau Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis suimtas mėnesiui.

Pradėję tyrimą MKT pareigūnai įtarė, kad kontrabandos organizatoriai turėjo „savo žmogų“ muitinėje, turėjusį pasirūpinti vilkiko praleidimų per sieną. Netrukus MKT sulaikė įtariamą muitininką. Jam pareikšti įtarimai, tačiau nuspręsta nesikreipti į teismą dėl jo suėmimo. Neoficialiais duomenimis, griežčiausia kardomoji priemonė jam neskirta todėl, kad jis davė parodymus.

Po to, kai sulaikytas muitininkas atskleidė, kas rūpinosi vilkiko su milijonų eurų vertės kontrabanda praleidimu per valstybės sieną, buvo sulaikytas ir Vilniaus apskrities policijos ENTV vyr. tyrėjas. Teismas leido jį suimti dviem savaitėms.

Artimiausiomis dienomis suėmimo terminas baigsis. Pareigūnai neatskleidžia ar bus kreipiamasi į teismą dėl suėmimo pratęsimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)