Tiriant galimą nusikalstamą veiką ir bendradarbiaujant su UAB „Worldline Lietuva“ buvo gauti duomenys, kad galimai neteisėtai panaudojus svetimų asmenų mokėjimo instrumentų duomenis (telefonu, naudojant bekontaktį atsiskaitymą) gegužės mėnesį per tris dienas buvo inicijuotos neteisėtos apmokėjimo už prekes operacijos Kauno ir Vilniaus prekybos centruose panaudojant užsienio bankų mokėjimo kortelių duomenis.

Trečiadienį Kaune sulaikius vyrą (gim. 1984 m.) ir moterį (gim. 1974 m.) pas juos buvo rasta ir paimta dalis įsigyto turto – įvairi elektronikos įranga (telefonai, išmanieji laikrodžiai ir kt.), juvelyriniai dirbiniai, drabužiai ir kt. Vidutinė vieno apsipirkimo suma svyravo apie 5 tūkst. eurų, praneša Kauno apskrities policija.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone, neteisėto mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo ir sukčiavimo (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 214 str. 1d., 215 str. 1d., 182 str. 2 d.). Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl įtariamųjų suėmimo.

Tyrimą organizuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)