Ugniagesių duomenimis, apie gaisrą pranešta 11.09 val.

Gaisras kilo vienoje palatoje, esančioje aštuntame pastato aukšte. Įvykio metu nukentėjo du vyrai. Vienas jų, patyręs nudegimus, išvestas iš degusios palatos.

Pranešta ir apie dar vieną nukentėjusį žmogų iš gretimos palatos. Pirminiais duomenimis, vyras apsinuodijo dūmais.

Ugniagesiai per kelias minutes numalšino gaisro židinį. 11.29 val. gaisras buvo lokalizuotas. Jau prieš vidurdienį gaisras buvo visiškai užgesintas.

Gaisro priežastys tiriamos.

Papildyta 13.31 val.: Policijos pareigūnai iš medikų ne už ilgo sulaukė pranešimo, kad ligoninės palatoje apdegęs vyras neišgyveno.

Papildyta 14.34 val.: Medikai išplatino pranešimą, kad pastebėjus ugnį, buvo iškviestos gelbėjimo tarnybos ir visame aukšte organizuota pacientų evakuacija. Iš viso teko evakuoti 39 pacientus.

„Gaisro metu žuvo palatoje buvęs pacientas – asocialus asmuo, turėjęs psichikos sutrikimų, kuris, kaip įtariama, ir sukėlė gaisrą. Smalkėmis apsinuodijo dar vienas netoliese buvęs pacientas, kuriam šiuo metu taikoma baro terapija (gydymas aukšto slėgio deguonimi). Jo būklė vertinama kaip gera. Pacientą iš degančios palatos gelbėję ligoninės darbuotojai taip pat rimčiau nenukentėjo“, – rašome pranešime.

Ligoninės atstovai informuoja, kad numalšinus gaisro židinį ir išvėdinus patalpas, daliai pacientų leista grįžti į savo palatas toje skyriaus dalyje, kuri nenukentėjo nuo ugnies. Kiti pacientai, anot ligoninės atstovų, išskirstyti į kitų ligoninės padalinių palatas.

„Visiems pacientams šiuo metu atliekami tyrimai, siekiant įvertinti, ar nėra apsinuodijimo smalkėmis. Nustačius tokių atvejų, pacientams bus taikoma baro terapija. Kadangi evakuacijos metu kai kuriems pacientams teko palikti savo daiktus, ligoninės personalas šiuo metu aktyviai skambina jų artimiesiems, kad galėtų nuraminti ir suteikti reikalingą informaciją. Artimieji informacijos taip pat gali teirautis I Chirurgijos skyriaus posto tel. (+370 5) 236 2107, (8 631) 19514“, – informuoja ligoninės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)